Yarra kurvaili agiliidossa. Tehtiin tosi haastavat radat, jotka onnistuivat suorastaan yli odotusteni.  Ekalla radalla oli tosi vaikea keppikulma ja lopussa vietävän vaikea hyppyvääntö. Toisella radalla etsittiin hyppykuvioihin parasta mahdollista ohjaustapaa, sellaista hiomista.

Eka rata saatiin tehtyä puhtaasti lukuunottamatta tuota loppuhässäkkää. Alussa oli hyppypyöritystä, jossa ei suurempaa ongelmaa, syöksy keinulle, josta lähetys hyppyjen kautta toiseen suuntaa pituudelle josta piiiitkä vienti eteenpäin ja kepit taas toiseen suuntaan. Kepeiltä vielä uusi suunnanvaihdos ja puomin kautta loppuhärdeliin (joka siis ryssiksi, kun en kerta kaikkiaan päässyt koiran edelle valssaamaan ja koira luki väärän hypähdyksen). Tämän radan kohokohta (kepeillevienti) sujui kuitenkin niin hohdokkaasti, että en jaksanut tuota loppua märehtiä. Siinä sisäänsyöttöä edeltävässä tilanteessa valssailin ensin pituudelle siten, että sain koiran vasemmalle puolelleni ja siinä vein koiraa (eteni vauhdikkaasti) suoraviivaisesti kohden keppien ekaa väliä. Saan survottua sinne onnistuneesti ja koira saa kuin saakin itsensä väännettyä kakkosväliin jne. Mikä epeli! Testataan sitten myös toisenlaista tyyliä; eli jään toiselle ohjauspuolelle pituudella ja käännän koiraa kääntymään oikealle kohden keppejä pituuden jälkeen. Koira ampuu aivan järjetöntä vauhtia pituudelta eteenpäin ja kumpikin toisto (otamme siis 2 krt) kepeille kääntö menee lisäkaarella. Kaarella, mutta virheittä!

Tokalla radalla on sitten tosi haastavia hyppykuvioita, joita hiotaan (kellon kanssa) eri ohjausvaihtoehdoin. Tulemme alun kiemuroiden kokeilujen jälkeen siihen tulokseen, että "keep it simple"  on nopein vaihtoehto. Eli ei sylkkäriä, ei valssia ei mitään vääntöä, pyöritän koiraa ahtaat, niukat kaaret itse liikkuen alta pois kunnes päästään vauhti-kohtaan. Koira oli tosi kuulolla tänään ja sitä oli tosi kiva viedä. Tuli vain kiirus tuossa luukutuskohdassa, kun piti sitten jo ehtiä valssaamaan, kun oli hieman väljempi kohta. Mutta ei pöllömpää, ei ollenkaan pöllömpää!