Kävin kentällä katsomassa, pystyykö siellä treenaamaan - ja pystyihän siellä! Kenttä oli itse asiassa tosi hyvässä kunnossa. Vesilätäköitä joo, mutta se nyt kuuluu asiaan. Mutala on Mutala. Paljon parempi pohja oli kuin hallissa. Toivottavasti kelit suurinpiirtein pysyis niin pääsis ainakin muutaman kerran jo huhtikuussa kurvailemaan.

Kannoin kentälle puomin, putken, pujottelun ja muutaman hypyn. Niistä sai jo hyvän setin aikaiseksi. Tehtiin pieniä pätkiä ja 2 pidempää myös. Ensin tehtiin sellaisia "avonaisia" takaakiertoja. Eli jouduin jättämään koiralle hypyn avonaiseksi ja viemään takaakiertoon sylkkärillä. Toisesta vielä poistuttiin poispäinkäännöllä pujotteluun. Nämä meni aivan sujuvasti ja hienosti. Tämän jälkeen tein radan, johon nämä molemmat takaakiertokohdat sisältyivät. Saatiin tehtyä muuten puhdas rata, mutta yhdellä hypyllä hätiköin ja rima tuli alas. Olin vetämässä koiraa hypyn jälkeen avokulmaan kepeille ja olin sitten liian aikaisessa.

Toisen setin aloitimme tanskalaisilla hypyillä ja jaakotuksella. Olihan niitä inhoamiani tanskalaisia harjoiteltava, siksikin kun tiistaina ne meni ihan tärviölle. Tehtiin samantyyppisesti kuin tiistain toivottomissa, mutta helpotin siten, että hyppyjen takana ei ollut keinua vaan pujottelu. Näin mun ei koskaan tarvinnut mennä hyppyjen ja pujottelun väliin. Hypyt oli siis pujottelun suuntaisesti vieressä ja ne kaikki tultiin takaakiertoina pujottelusta katsoen. Pystyin siis layeroimaan pujottelun ja odottelemaan koiraa ekan takaakierron takana. Siitä sain koiran pysymään tosi hyvin hallinnassa ihan vikalle tanskalaiselle asti. Sitten varsinaisella radalla tehtiin taas hyvää suoritusta (tanskalaiset mukaanlukien) paitsi ihan lopussa. Siinä mentiin uudestaan kepeille, nyt vaikea avokulma, johon piti ehtiä auttamaan koiraa. Jos et ehtinyt korjata linjaa, 2-väli kutsui. Tähän muutama ohjausyritelmä ennen kuin sain onnistumaan. Yellon kanssa kun tuo ehtiminen on aika hankalaa..

Puomi mentiin useaan kertaan. Aluksi oli vähän epäselvyyttä, pitikö siihen ylösmenoon jäädä odottamaan jatkolupaa vai ei. Mitään virheitä ei tapahtunut, mutta haluaisin säilyttää sen odotuksen 3-luokkaan asti. Sinne päästyämme (?) yritetään sitten repiä sekin kohta nopeammaksi. Joukossa oli tosi täydellisiä puomisuorituksia alastuloineen päivineen.

Harmi kun en muistanut ottaa lumilapiota mukaan. Varmaan A:n olisi saanut käyttökuntoon siinä kentän laidalla, jos olisi ollut jokin millä lapioida lumet ympäriltä pois. No, jos saamme toisen tilaisuuden lähteä kentälle nyt pääsiäisen aikaan, niin täytyy sekin muistaa. Toivottavasti kelit pysyvät mukavina!