Eilen 3.2 oli taas vuorossa sunnuntai-aamun treenit Yarralle. Tehtiin periaatteessa yksi rata, mutta se oli pätkäisty 3 lyhehköön osioon. Ensimmäisen esteen haaste oli koiran irtoaminen putkeen (tässä oli lisähaasteena hypyn hieman häiritsevä sijainti lähellä koiran irtoamispaikkaa). No, yleensä Yarra on irronnut ihan kohtuullisesti sinne putkeen. Mutta, mutta, ennen putkea oli puomi ja siinä tuli vähän harmaita hiuksia, joka heijastui sitten tuohon irtoamisyritykseen. Eli Yarra loikkasi 2 krt puomin ylösmenon yli. Tai no, yksi huono osuma ja yksi selkeä ylitys. Hitsi, siihen on tehty noin miljuuna toistoa ja silti se silloin tällöin tulee esiin. Puomille mentiin n. 180 asteen käännöksen jälkeen, renkaalta. Nop, ohjaajalle vi**tus ja koira vaistoaa mielialan muutoksen, eikä sitten pehmeänä koirana uskalla irrota kiukkuisesta ohjaajasta kovin hevillä... Sitä toistettiin muutama kerta, putkesta koira otettiin vielä seuraavan hypyn siivekkeen ohi ja palkattiin se siihen (jatkotilanne oli jaakotus).

Toka rata alkoi sitten jaakotuksella, pituus, kuolleessa kulmassa ollut hyppy, ja A:n alla ollut putki. Tämän ratapätkän kipupiste ja haaste oli tuo "kuollut" hyppy. Eli jaakotuksesta piti selvitä nopsasti jatkamaan matkaa hivenen koiran edellä, jotta ehti sen hypyn merkata koiralle. Tässä jokusia hiomisia. Putkessa ei mitään ongelmia, sain sen kyllä ns. "kaukojaakotuksella" kääntymään hyvin pois A:n linjalta ja suhahtamaan putkeen. Tuli puhetta tuosta, että ei se jaakotus aina tarvitse tapahtua ihan esteen vieressä, joissakin tilanteissa kauempaakin onnistuu.

Viimeinen pätkä  jatkui taas tästä eteenpäin. Hypyn kautta putkeen (tärppipään vaikea ohitus), sieltä taas hypylle ristiin (tärppihypyn ohitus), A:n ja hypyn kautta pujotteluun ja lopetus muurille. Tässä huomiota vaativat tuo tärppiputkensuun välttäminen ja kepeillä testattiin pituusesteen jättämistä koiran ja ohjaajan väliin. Kumpikin kohta vaati jonkun toiston ennen onnistumista.

Päätin jättää Yarran nyt agilitystä treenitauolle. Kisatauollahan se jo onkin ollut pitkään. Vedetään vähän henkeä ja tehdään sitten vaikka jotakin ihan muuta. Onkohan sellaista?!?!