Lunastin itselleni treenimahdollisuuden yksityishallista Nokialta. Lämmin sisähalli, tekonurmipohja, saa treenata vaikka joka päivä ohjatuilta ryhmiltä vapaina aikoina. Töistä kävelymatkan (n.7-8 minuuttia) päässä. Autolla vähän vähemmän:). Nooo niin, eiköhän tässä treenaamaan päästä tänä talvena!

Sain tänään avaimen ja samalla reissulla piti tietysti myös vähän treenata. Mun ei pitänyt Yellon kanssa aloittaa yhtään mitään ennen kevättä, mutta tätä hienoa mahdollisuutta (sopii alkeisopetukseen erityisen hyvin) ei pysty jättämään ihan käyttämättä-. Maltilla toki, mutta jotakin kuviota siis tehtiin tänäänkin. Putkea Yello juoksi ihan riittämiin, ja ihan ilman lupaakin tietysti.... oli kaverina niin Ihqu bortsunpentu, joka juoksi hulluna edellä.... Pakkohan siitä oli loppu tehdä, siis ilman lupaa juoksemisesta, hallitusti olikin sitten jo eri asia:). Eli otettiin hypyn kautta putkeen (aika kuollut putkikulma vieläpä). Ja sitten toisinpäin, ensin putkeen ja siitä vastaanottona hypylle (hyppy oli tosi lähellä putkea, joten ohitusvaara minimaalinen). Rima tosin oli niin alhaalla, että Yello ei meinannut tajuta hypätä (tai eihän se vielä osaa hypätä!) ja rima tippui. Nop, otettiin muutama toisto ilman putkea, jotta poika paremmin näkisi sen riman. Sitten taas putkesta. Muutin vielä vastaanoton vastaanottovalssiksi. Hyvin sujui.

Sitten Yello treenasi vielä vähän toooosi matalilla hypyillä, max 3 hyppyä samassa sarjassa. Käytin palloa saadakseni koiraa irti itsestäni, esteelle. Ensin 2 hyppyä peräkkäin; vastaanottaen molemmat, sitten  "normaalisti" ohjaten. Siinä heitin sen pallon aina jälkimmäisen riman yli maaliin. Sitten tehtiin töitä 2 hypyllä, jotka olivat n. 90 asteen kulmassa toisiinsa. Ohjasin koiran ensin molempien rimojen yli, sitten täyskäänös ja palattiin vielä aloitushypylle. Eli valssiharjoitus, tietysti molemmat ohjauspuolet. Tehtiin jokusia toistoja, useimmat onnistuivat, mutta eivät kaikki.

Yarra otti myös tuntumaa uuteen treenipaikkaan. Aiheina viime treeneistä tuttu pujotteluunvienti putken kautta + kontaktitreeniä. Pujottelun kanssa kävi sellainen "työtapaturma", että putkesta tullessaan koira olikin ennakoitua nopeampi ja syöksyi jalkoihini. Vähän aikaa se hämmensi koiraa (tuli putkesta varovasti ulos), mutta sai sitten nopeasti itseluottamuksensa takaisin. Pujotteluunsyöttöä otettin vielä suoraan A:n kontaktilta siten, että ohitettiin molemmin puolin olleita esteitä. Aluksi Yarra vähän haki muita esteitä kohden, mutta ei sitten, kun vein tarpeeksi määrätietoisesti. Kontakteilla ei ongelmia, kaikki hyvin.