Ehdinpä olla n. 1½tuntia iltapäivällä kotona, kun taas agilitykentät kutsuivat (kuka selväjärkinen tuon kauempaa kotona jaksaa ollakaan??). Vuorossa olivat lainakoiruuksien agilitykisastartit Tampereella.

Ensin Pilvi kakkosissa. Rata oli mukavan jouhea ja helppo, ainakin hitaan koiran kanssa ei ollut oikeastaan mitään vaaran paikkaa näkyvillä. Vaan tuosta huolimatta virhesaldoa kertyi hiukka liiallisesti. Alku meni ihan ok, vauhti vaan ei päätä huimannut. Alun valssaukset hypyillä onnistuivat, keinun jälkeinen muurilta -> lyhyt väli renkaalle vielä mainiosti. Tuo muuri-rengas-kohta hyllytti aimo kasan 2-luokan koiria tänään. Tamskin rengashan on niin harmaa, että koirilla varmasti on sen kanssa hahmotushäiriöitä ja kun tullaan vielä muurilta (+lyhyt väli), eihän sitä ehdi huomata! Mutta Pilvin vauhti kun on niin hidas, se ehti nähdä (kerrankin jotakin hyötyä....). Jatko A:lle ja parit hypyt + valssi ennen keppejä. Onnistun valssaamaan "yli" ja koira ajautuu kieltolinjan yli. Siitä eka vitonen. Seuraava este on okseri ja rimat on aika tasassa. Pilvi kompastuu jälkimmäiseen rimaan ja siitä toka vitonen. Koira tulee tosi huonosti alas ja naamalleen siihen hiekkaan, voi raukkaa. Loppurata on mun mielestä virheetön, mutta sihteerinlipukkeessa on vielä yksi 5 (ilman selitystä). Olisko tuomarin mielestä puomin jompi kumpi kontakti jäänyt osumatta?!? Loppurata helppoa rullausta, okserin jälkeen putki - hyppy - toinen putki ja hypyn kautta puomille (lähestymiskulma kyllä vähän vino) ja 3 hypyn maalisuora. Ja yliaikaakin tietysti tuli, lopputulos 21 ja risat.

Sitten siirryttiin kolmosluokkaan ja oli Trullin vuoro startata. Radalla oli (enemmän kuin laki sallii:) tukku tärppejä ja oikeastaan siinä sen vaikeus sitten olikin. Esteet olivat lähekkäin ja milloin sitten singahdettiin mihinkin niistä. Nop, kyllähän sieltä ihan kulkukelpoiset reitit löytyivät, ei se ollut ongelma. Radalle lähdin rauhallisin mielin, ihanneaika oli ruhtinaallisen löysä ja hitaammallakin esityksellä tiesin Trullin ehtivän siihen. Pari kohtaa oli mahdollista ottaa "luukuttamalla", joten ne takasivat tärppikohtien varovaisesta etenemisestä huolimatta sen ajan riittämisen. Näin siis arvelin etukäteen, enkä kyllä väärässä ollut. Alkuun este nro 2 oli pujottelu, johon hitaalla vauhdilla, kun varmistin peruuttamalla ykkösvälin, pujottelusta valssaus hypylle ja hallitusti (ja hitaasti) kääntö puomille. Puomilta reilu lähetys putkeen ja vauhtia! Hypyn takaakierrolle tuli vähän kiire, mutta ongelmitta selvittiin (kävin tämän treenaamassa lämppäreillä). Siitä kirmausta hypyillä, joista viimeinen oli u-käännöksen aloitus (pakko tehdä leikkaus, apuva). Treenasin myös leikkausta lämppäreillä ja se ei oikein onnistunut, joten vein Trullia tosi "kieli keskellä suuta" keskittyen omaan vauhdinjakamiseen. Onnistuin ilmeisesti aika sopivasti ja sain koiran irtoamaan hypylle ja kääntymään siististi oikealle, juurikin sinne, mihin oli tarkoituskin. Tästä alkoi taas lyhyt luukutuspätkä -> muuri, putki, josta tiukka kääntö tärppien edestä A:lle. Nollan kiilto jo vähän pilkisti, mutta eipä olis pitänyt nuolaista.... A:lta putki, hyppy ja....... pirun keinu; huusin odota-käskyä alastulossa, mutta Tamskin jyrkkä keinu teki tepposet, Trulli matkusti siellä keinun päässä alas ja tömähti tantereeseen varmaan tähtiä nähden. Keinulta ei kuitenkaan virhettä, sen verran pysyi kyydissä:). Mutta tähdet olivat ilmeisesti vielä seuraavalla esteellä (hyppy) silmissään ja ryysi riman päälle, siitä VITONEN. Lopun rengas ja 2 ahtaissa kulmissa olevat hypyt virheettä ja vielä renkaan jälkeiselle hypylle leikkaus, pikkasen Trulli teki kaarta, mutta muuten siisti. Ei harmita, ei harmita, ei harmita, ei harmita. No, okei, myönnetään, pikkasen joo, miinukset siis -6,77........