Vapaapäivän päiväohjelmana agilityä Mutalassa. Keli oli ihan kohtuullisen hyvä, kenttä oli märkä, mutta ei lammikoita. Eli aivan hyvin pystyi tekemään kunnon treenit. Tehtiin 3 eri treenisessiota, 2:ssa ekassa keskityttiin hallintaan ja mutkiin, viimeinen oli helppoa ja heppoista muuten, mutta sisälsi kontaktiesteet. Eli lähinnä kontaktitreeni.

Ratapätkänä oli kuvio, jota olin joskus aiemmin jo tehnyt, kehittelin siihen vain vähän lisää - muutama este ja vaikeutta lisäksi. Radalla oli 6 hyppyä, putki ja pujottelu. Kumpikin pätkä sisälsi 16 estettä. Ensin kuvio, jossa aloitettiin jaakotuksella, poispäinkäännöllä ja uudestaan jaakotus. Sitten takaakierron jälkeen putken tärppipään ohitus. Pian uusi takaakierto ja hypyn kautta pujotteluun. Pujottelussa layerointi mutkaputkeen ja pujottelun jälkeen koira peruuttamalla ohjaten putken ekan pään ohi ja vasta tokaan sisään. Siitä sitten enää loppusuora. Hypyt ei toki suorassa, mutta kutakuinkin helpossa linjassa. Tämä saatiin tehtyä puhtaasti: ei ekalla eikä tokalla kerralla, mutta olisko ollut 3.yritys. Vaikeuksia tuotti hyppy nro 7, johon tehtiin takaakierto siten, että hyppy jäi koiralle "avoimeksi", kun ohjasin sylkkärillä. Muitakin ohjausvaihtoehtoja olisin voinut miettiä, mutta kaikissa niissä olisi tullut kiire, joten vein tämän väkisin. Ja se ongelma siinä oli oikeastaan vain mun malttamattomuus. Eli vapautin hallinnan liian aikaisin, jolloin koira luuli, että mennään suoraan, ei takaa. Koira teki vain töitä ja totteli mun ohjausta! Rimat oli 60 cm ja kaikki pysyi ylhäällä, ei ainoatakaan tiputusta.

 Toinen pätkä mentiin samalla ajatuksella: tiukkaa hallintaa ja vääntöä. Tässä pätkässä oli mm. tiukka leikkaus (viskileikkaus??), takaakiertoja, pujotteluun jälleen layerointi ja myös suuri sivusuuntaetäisyyden kasvatus. Yritin tehdä nopeasti, jotta ei oltaisi jouduttu tekemään toistoja. Mutta ei ei, ei se onnistunut, kun itse hätiköin (jälleen) noilla takaakierroilla. Eli vapautin koiran hallinnasta liian aikaisin (tulkitsi, että mennään suoraan) tai näytin seuraavan suunnan liian aikaisin ja rima tuli alas. Tässä harjoituksessa rimat pidin 65 cm. Äkkiseltään muistaen 3 rimaa tuli alas ja kaikki ohjausvirheestä - koiraa ei sovi syyttää. Takaakierroista suurin osa tehtiin myös tässä harjoituksessa siten, että ne jäi koiralle avoimeksi. Olisi jälleen kerran voinut muuttaa ratasuunnitelmaa ja ohjata toisella tavalla, mutta tänään oli tarkoitus tehdä näin, eli en muuttanut. Yello pyöri ja teki tosi hienosti - jos vain itse maltoin. Radan luonteesta johtuen ohjaajan ei tarvinnut ihan kovin paljon liikkua, joten aina noissa kohdissa kun koiraa piti odottaa (vaikkapa sinne takaakiertoon), malttia on hyvä harjoitella.

Vikalla kierroksella tehtiin kontaktitoistoja  vauhdista eri esteiden kautta. Lisää tätä treeniä.