Bh-kurssi huristelee jo kohdassa 3/5. Tänään keskusteltiin ja vähän treenattiinkin liikkeestä maahanmenoa -> luoksetuloa. Meillähän ei ole vielä luoksetulo-liike valmis, joten keskustelimme sen osasista.

Liikkeestä maahanmeno sujui ihan mallikkaasti, vaikka en ole ihan kamalasti ehtinyt muistutella Yelloa siitä vauhdista. Yellon maahanmeno on huomattavasti hidastunut, kun ei olla aikoihin kunnolla treenattu. Mutta ilmeisesti ne pari muistuskertaa ovat vähän auttaneet, kun ei se jäänyt ainakaan kamalasti miettimään. Haluan lisää vauhtia liikkeeseen, mutta kaikki aikanaan! Yello on mennyt tosi heittäytymällä maahan, mutta treenaamattomuus on poikinut hitautta. Muuten - pointti tuohon maahanmenon palkkaamiseen, palkkanamin voisi välillä laittaa Yellon jalkojen väliin maahan, ei aina kädestä suuhun. Ettei Yello lukitse itseään siihen palkkakäteen.

Tehtiin sitten luoksetulon eri osa-alueita, kun kokonaisuus ei ole meillä ihan vielä hallinnassa. Eli sitä eteentuloa ja sivulletuloa. Eteentuloa tehtiin pieneltä matkalta (2-3 metriä) ja makupaloin auttaen koiraa tulemaan loppuun asti. Haluan kuitenkin MYÖS vahvistaa Yellon tulemista sillä nakilla nenästä vetäen, mitä Ansu neuvoi. Molempi parempi. Vaikka tässä(kin) treenissä on se avainsana se, että en yritä vaatia koiralta sellaista, mitä se ei oikeasti osaa ja tiedä kriteeriä. Eli se oma mielenhallinta on a ja o. Yello on pehmeä, kaiken tulisi tapahtua positiivisesti vahvistaen. Pöllöilyt ja osamattomuudet annetaan mennä neutraalisti ohi ja yritetään iloisesti uudestaan. Autamalla Yello tuli hyvin siihen eteen. Myös vauhtiluoksetuloa (palkkaus lelulla) tehdään erikseen.

Sivulletulo -  se on nyt enemmän kuin vaiheessa. Nyt oli ohje se, että auttaisin koiraa avuilla, joita sitten hyyyyvin äkkiä alkaisin häivyttää pois. Tai - jos ei kertakaikkiaan taivu peppua kääntämällä, miksi en opettaisi kiertämään takaa?!? Arggh. Treenataan ja katsotaan nyt. Taitaa olla vähän niin, kuten moneen kertaan todettu - mä olen auttanut eri tavoin Yelloa niin kauan, että vaikeahan sen on yhtäkkiä osata ilman yhtään apua. Ajatuksella ja järjestelmällisyydellä!!