Hakutreenit perjantaina (eilen). Tarkoitukseni oli ottaa Yarralle seuraavanlainen treeni: molempiin etukulmiin menee maalimies valmiiksi. Lähetän koiran ensin oikealle ja löydön ja ilmaisun jälkeen menen koiran ja maalimiehen luo. Otan koiran hallintaan ja maalimies siirtyy alueella n. 50 metriä eteenpäin ja jää koiralle mielikuvaksi muistiin. Sitten lähetän koiran vasempaan etukulmaan ja sama mielikuva toistetaan. Sitten olisi ollut tarkoitus tuoda koira keskilinjalle ja lähettää se siitä taas sinne oikealle, maalimiehelle, joka ensin siirtyi mielikuvaksi ja viimein sitten sinne vasemmalle. Näin siis oli tarkoitus.

Ja itse toteutus ei ollutkaan niin silkkiä vaan:). Oikealle lähetys oli ihan hyvä pisto, ei tokikaan täydellinen. Koira ei edennyt loppuun asti suoraan vaan lopussa kaarsi hieman vasemmalle hakeakseen ilmeisesti maalimiehen jättämän jäljen. Maalimies oli mennyt siis alueelle takaa, eli ei suoraan etureunasta. Muuten kaikki hyvää, löytökin oli nopea tuosta kurvista huolimatta ja ilmaisu hyvä. Maalimies siirtyi ohjeiden mukaan seuraavaan paikkaan. Sitten koiran kanssa keskilinjalle ja siitä lähetys vasempaan etukulmaan..... Koira eteni hyvin n. 25 metriä ja lähti sitten voimakkaasti oikealle. Luulin sen hakevan taas sitä jälkeä ja kutsuin koiran takaisin luo. Yarra totteli heti. Uusi lähetys ja sama toistui. En osannut lukea koiraa (Morriksesta olisin tiennyt ja toisaalta se ei olisi tullut hajulta kutsustakaan takaisin....), enkä tajunnut, että koira oli hajulla... Eli maalimies oli tulkinnut ohjeet väärin ja oli väärässä paikassa... Kutsuin sen siis vielä uudestaan takaisin ja koira edelleenkin tuli, mutta oli tosi kysymysmerkkinä. Pyysin maalimiehen näyttäytymään ja siinä se väärä sijoittuminen paljastui. Hermostuin, kun olin suotta koiraa komentanut "väärästä" suorittamisesta ja vein koiran autoon miettimisen ajaksi.

Koira uudestaan radalle, se epäonnistunut maalimies oli edelleen samassa paikassa. Lähetin eri kohdasta. Meni hyvin, vaikka koira oli kyllä normaalia hitaampi. Sitten se oikean puolen siirtynyt mielikuva-maalimies. Meni ihan ok, mutta koira kyllä oli jonkun verran hämmentynyt. Loppuun vielä yksi juoksulähtö. Harmin harmi, koira on viime aikoina ollut hyvässä vedossa ja on edistynyt kivasti. Nyt sitten tällainen turha takapakki:(

Myös Morris otti nopean treenin loppuun. Maalimies molempiin etukulmiin. Oli koirapojalla sen verran vauhtia, ettei kummastakaan äijästä selvitty yhdellä lähetyksellä. Vauhtia ja intoa oli pikkasen liikaa, kun ei saanut sopivasti(=tarpeeksi nopeasti) hajua etukulmasta, lähti aluetta eteenpäin, rutjake:)-.