Ei nollia Trullille tänään(kään). Radat olivat jotakin ihan vallan muuta kuin viime viikonloppuna! Silloin  mentiin suoraan, nyt oli käännöstä vaikka muille jakaa:). Ja ihanneajat olivat vedetty aika masentaviksi:(.

Mutta ekaan rataan; vaikutti kimurantilta ja sitähän se olikin. Heti alussa oli vaikea hyppykuvio, jossa vaadittiin sujuvia kääntymisiä, jotta mahdollisuudet päästä ihanneaikaan (42s) olisivat säilyneet. Ja niinhän siinä kävi, että en saanut koiraa kuuntelemaan hypyn nro 4 jälkeen (vai oliko ohjaus myöhässä?) ja siihen tuli laaja kaari. Taas jatkettiin kuitenkin puhtaasti puomi, putken väärän pään ohitus, vaikea keppikulma. Ja sitten tultiin A:lle, jossa alastulolla jostakin syystä jähmetyin ja käsky jäi antamatta. Ja komea loikka esteeltä, ärsyttävää. Siitä siis vitonen ja huikea kaari eteenpäin, kun koira jäi ilman ohjeita, se meni katselemaan eteenpäin, että mikäs näistä seuraavaksi otetaan?!? Nop, sain sen siitä vielä käännettyä ja mukaan oikealle radalle, rengas, hyppy, toinen hyppy, josta kierrätin jatkoon ulkokautta, kun sisäkautta oli tosi ahdas. Koira kuunteli hyvin ja loppu menikin hienosti, ei enempiä kaarroksia. Eli kontaktivirhe + vaivaiset 1,07 sekuntia yliaikaa. Jossiteltavaa jäi, 2 kaarrosta ja vain tuon verran yliaikaa. Nappiohjauksella olisi ollut mahdollista! Valitettavasti koiraan ei tällä radalla ollut ihan riittävästi tuntumaa. Mutta se ainakin valoi muhun luottamusta, että kyllä Trulli pystyy vaikeallakin radalla suoriutumaan!

Toinen rata oli mielestäni kivempi kuin tuo eka, vaikka vaikeutta tähänkin riitti mukavasti. Lähdin ns. nappi laudassa alusta, ihanneaika kun oli murhaava (40s). Alkukäännökset upeasti ja nopeasti. Kunnes tultiin A-esteelle, tulkitsin, että koira oli jo ylärajalla, mutta pari senttiä taisi jäädä vajaaksi. Eli taas virhe alastuloon.... Siitä jatkettiin hypyille, josta käännös (vastaanottovalssilla hypyltä) kepeille. Olin vähän masentunut aiheuttamastani vitosesta ja vein koiraa huonosti ja sehän sinkoontui väärälle puolella aloituksessa, siitä toinen vitonen. Mutta sitten sisuunnuin, koska lähestyttiin mielenkiintoisissa kulmissa olleita hyppyjä. Päätin yrittää täysillä ja treenimielellä. Trulli putkesta ulos, rohkea lähetys pituudelle, josta puolittainen vastaanotto(veto kohden ohjaajaa) hypylle ja samantien työntö seuraavalle, sitten vielä vastaanottovalssi vikalle hypylle ennen keinua. Nyt koira kulki kuin unelma (nämä veto-työntö- kuviot ovat olleet vähän ongelmallisia ajoituksellisesti, koska koira on herkkä), kaaret olivat lyhyitä ja mikä tärkeintä, vauhti pysyi kovana. Tuo vastaanottovalssi siihen viimeiselle oli huono idea, koska olin myöhässä ja hidastin koiraa siinä sen edessä hoippuessani! Loppu virheittä, eli 10 ja aika 3 sekuntia yli.

Sitten hyppis, joka kyllä masensi sitten viimeisetkin. Nuo agilityt minä olin onnistunut mokaamaan, mutta hyppiksen aikaan ei sitten enää ollut  mitään mahdollisuuksia, se oli fakta. Jos huiput tekivät -3 tai -2, niin Trulli ei millään voisi onnistua. Ihanneaika 36, mutta rata oli kyllä taas tosi kiva. Luukutin, minkä ehdin. Pujotteluunsyötössä otin tietoisen riskiohjauksen, mutta itse tein valinnan. Eikä siinä erehdytty, eikä missään muussakaan. Puhdas rata, mutta hieman väsynyt koira, joka vieläpä joutui menemään alkupäässä (virittäytyminen jäi lyhyeksi), 5 yliaikasekuntia saaliina.