Tänään oli vuorossa hakutreenit. Pähkäiltiin, kuinka Yarran kouluttamista jatkettaisiin eteenpäin. Otettiinpa tällä kertaa seuraavanlaiset treenit:

Ensimmäisen maalimiehen metsäänlähtö näytettiin koiralle, vasen puoli. Käänsin sitten koiran pois. Kun maalimies pääsi piiloonsa, lähetin koiran. Hieno pisto ja hyvä haukku (maalimiehet olivat saaneet ohjeet haukuttaa koiraa mielellään noin 10-15 haukkua, palkka kuitenkin hyvästä sarjasta ). Hain koiran palkkauksen alettua ja maalimies nro 3 lähti mukaan "tuomarina". Tulin koiran ja ykkösäijän kanssa takaisin keskilinjalle. Se kolmonen jäi odottamaan, että olisimme sopivan matkan päässä ja siirtyi sitten omaan piiloonsa. Aluetta eteenpäin noin 40  metriä.

Sillä välin maalimies kakkonen oli mennyt valmiiksi lähelle oikeaa etukulmaa. Maalimies kiersi paikalleen siten, että ei tullut tuoretta hajuvanaa, eli takakautta. Maalimies heilutti koiralle keskilinjalle ja kun koira huomasi, painui maalimies piiloon. Lähetys ja taas hieno pisto ja hyvä haukku! Haukkumisen aloittamista Yarra ei tällä kertaa miettinyt liian kauan. Maalimies toi koiran keskilinjalle, edeten alueella eli tehden mallipiston.

Sitten vielä se kolmonen, joka oli siis siirtynyt siis paikoilleen. Samanlainen "haamu"-heilutus, kuten kakkosellekin. Taas innokas hieno pisto ja löytö... mutta mutta.. uusi maalimies unohtaa haukuttaa tarpeeksi ja palkkaa jo liian aikaisin. Harmittaa, kun muuten meni hienosti. Onneksi kuitenkin tuo ilmaisu on vielä sivuseikka, ensin opetetaan hakemista.

Seuraavia treenejä-pohdintaa:

*** Maalimiehet valmiiksi metsään. Näyttäytyvätk koiralle haamuna=> koira pois, välissä joku toinen koira suorittaa, jonka jälkeen koira tekemään.

*** Voisi jo kokeille valmiita, jos on hyvä tuuli + hyvä selkeälinjainen maastonkohta.