Lähdin sitten Mutalaan tarkoituksena treenata molempien kelpieiden kanssa. Treenit kutistuivat aiotusta huomattavasti, koska unohdin treenirepun nakkeineen ja Yarran hetkeksi autoon keskenään. Seurauksella, että nakit mystisesti siirtyivät repusta näkymättömiin, mitä todennäköisemmin autossa olleen kelpien vatsaan. Kelpie myytävänä, p-kele!! .

Eli treenasin vain Yellon kanssa, kun Yarra ei oikein palkkaudu muuta kuin nameilla. Eikä oikeen huvittanut juoksuttaa kyseistä otusta ihan huvikseen..... Yellolle rakensin lyhyen pätkän muutamasta hypystä, renkaasta ja putkesta. Tehtiin 2 lyhyttä ohjausharjoitetta. Ei mitään erityisen vaikeita, ja suhteellisen hienosti treeni menikin. Ekassa oli takaakierto, sylkkäri, putken väärän pään ohitus, ennakoiva valssi renkaalla ja veto+takanaleikkaus hypylle. Vähän tuon vetämisen kanssa hätiköin, jos koiraa ei saanut vedettyä tarpeeksi, linja takanaleikattavan hypyn jälkeiselle hypylle kärsi ja tuli ylimääräistä kaarta. Muut kohdat menivät ilman vaikeuksia.

Tokassa setissä taas ohitettin väärää putken päätä, tehtiin niistoa ja vaikeaa sylkkäriä, jossa hyppy jäi koiralle "avoimeksi". Tuo niisto meni koko ajan valumiseksi, enkä saanut Yelloa kunnolla kokoamaan itseään. Sitten kun sain sen onnistumaan, olin myöhässä seuraavassa kohdassa eli sylkkärissä. Arggh. Lopuksi koko pätkä (6 estettä) päästiin sujuvasti.

Sitten vähän tokoa, mutta niiden nakkien puuttuminen kyllä haittasi. Kun olen mm. opettanut, että lelu luovutetaan "vaihtarina" namin kanssa, niin ei tartte tempuilla. Aika hankalaa oli ilman niitä nameja. Mutta tehtiin vähän hyppyä, joka ensin meni hienosti, kunnes Yello hypätessään kääntyi tosi niukasti ja istahti ohjaajasta katsoen hypyn oikeaan laitaan. Takaisin pyydettäessä tietysti kiersi esteen. En sitten tajunnut auttaa yhtään.... teki saman 2 krt. Sitten homma hajos, meni epävarmaksi eikä lähtenyt edes hyppäämään. Auttamalla sain sitten onnistumaan ja jätin siihen. Kisatilanteessa on varmaan parempi ottaa pistemenetykset kaksoiskäskystä kuin nollata liike kiertämisen takia. Näin, jos sattuisi hyppäämään sinne sivuun. Ja toki tilannetta vaikeutti myös se, että jäi liian lähelle hyppyä. No, onneksi tässä on vielä aikaa ennen kuin koe koittaa. Sellaiset 3 vk varmaankin.

Sitten tehtiin vähän seuraamista, normaalia ja hidasta. Aikamoista painamista, toki se painaa, kun aluksi näin on opetettu. Opeta nyt sitten uusi tyyli.... Ja vielä noutoa. Loppuosaa ja lähes kokonaista (lelupalkkaus). Kerran varasti kapulalle ja kerran otti tosi huonosti kapulasta kiinni. Treeniä treeniä vaan. Ja niitä nakkeja. Pistän ne seuraavaksi lukkojen taakse.