Aamupäivällä ajeltiin Sarankulmaan Pirkkahallin liepeille nurmikentälle bh-treeniin. Salla ja Risto (=koira:) olivat ystävällisesti lupautuneet meille häiriökoirakoksi. Ensin otettiin pari ilmoittautumista (ei paria), jotka hyvin, ei yhtään keulimista. Sitten Yello paikallamakuuseen ja Salla & Risto tekivät seuraamiskaavion krt 2 ja lopuksi liikkeestä istumisen, liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. Kehuin Yelloa välillä (jos se katsoi mua). Jouduin siis tietysti olemaan poikittain koiraan nähden, jotta näin, mitä se teki. Apuria kun ei ollut. Yello pysyi tosi hienosti ja piti koko ajan oikean asennon. Ennen koetta en aio enää treenata tätä. Pari päiväähän tässä on enää jäljelläkin..... Sitten tehtiin vielä toisinpäin, Risto makuuseen ja Yello suorittamaan. Tehtiin seuraamiskaavio vain yhteen kertaan. Liikkeestä istuminen ei meinannut millään onnistua, seisoi vaan sitkeästi. Arrrrrgh tätä nyt. Maahanmeno sujui ja luoksetulokin. Sitä en sitten tiedä, kuinka rankasti rokotetaan suoraan sivulle tulosta. Olishan Yellolla se puolivalmis eteentulo + sivullesiirtyminen, mutta en taida sitä nyt herätellä henkiin.. hmmm. Ennen koetta treenataan vielä tuota istumista ja vähän seuraamistakin varmaan.

-------------------------------------------

Illalla vielä valmennusryhmän treenit Mutalassa. Otettiin vaan ihan kevyesti Yellon kanssa. Oli hauskaa kerrankin treeneissä, en ottanut mitään paineita, kun ei tehty mitään "ahdistusliikkeitä" kuten tunnaria tai kaukoja.... Yello aloitti ruudulla, jossa apureita peräti 2. Toinen kävi näyttämässä ja toinen heitti pallon, jos annoin luvan. Tehtiin kaikki suunnat, osa näytettiin ja kerran ainakin ilman näyttöä. Lähetysetäisyydet vaihtelivat 10-20 metrin välissä. Edelleen jatkoin samaa kriteeriä - jos Yello meni ruutuun etureunaan, vain suullinen kehu. Jos se meni oikeaan haluttuun paikkaan, naksu ja lupa heittää pallo. Korjaukset oikeaan paikkaan siirtymiseen toimivat aika hyvin ja kerran Yello jäi ruudun eteen (olin  hiljaa) ja hoksasi itse korjata paikan oikeaksi hetken kuluttua. Mene ja tiedä, onnistuuko tällä metodilla saada se paikka oikeaksi kuinka hyvin, seurataan tilannetta tiiviisti.

Sitten liikkeestä istumista muutama otos, liikkuri naksautti. Auttaa täytyy rytminmuutoksella. On se tiukassa nyt. Tätä vielä treenataan huomenna ja la, se on vissi!

Tokassa setissä Yello otti hyppynoutoa uudella noutokapulalla (vauhtipalkkaus) ja seuraamista runsailla palkoilla (namit ja lelu). Palkkailtiin jopa niin paljon, että Yello ei ollut lopulta varma, saako sen pallon ottaa. Hassu miäs.