Tänään oli monipuoliset agilitytreenit. Radoissa oli monenmoista kuviota ja vääntöä. Kaikenlaista kokeiltiin ja pääsääntöisesti myös onnistuttiin. Tosi onnistuneet treenikiemurat!

Ekalla radalla oli ensin vinohyppyjen kautta keinulle vienti, josta okserille ja putkeen lähetys. Putkesta koira poimittiin hypyn takaakiertoon (koiran näkövinkkelistä) ja viistohypyn kautta pussiin. Pussista tullessaan koira näki ensimmäisenä hypyn, mutta syöttö vieressä olevaan putkeen. Siitä helppo pujotteluunsyöttö, josta kentän poikki hypäten + putkeentyöntö, josta vielä hypyn ja pussin kautta siihen toisen putken vieressä olevalle hypylle ja syöttö takaisin päin tyystin kuolleessa kulmassa olevaan putkeen. Yarralle melkein nollatus, unohdin vain pujottelussa vedättää tarpeeksi, kentän poikki menevät hypyt olivat sellaisessa linjassa, että keskimmäiselle piti hieman korjata koiran linjaa. Kokeiltiin sitten sivusuunnan etäisyyden siedätystä pujottelussa (siitä pisteestä sai koiran linjan hypyille korjattua). Parin toiston jälkeen pujottelu sujui virheittä lopussa. Muu rata rullasi tosi hienosti ja vauhdikkaasti; putkeen lähetykset, käännöt hypyillä, lopun kuollut putken kulma (otettiin parilla eri ohjauksella, jälkimmäisessä juostiin koiran kanssa eri puolilla putkea ennen sisäänsyöttöä, ihan kivasti meni). Tuosta jäi tosi tyytyväinen olo.

Trullin eka kuvio meni vain hieman tärviölle. Unohdin muutamassa kohdassa sen pienen lisävarmistuksen, minkä Trulli tarvitsee Yarraan verrattuna. Esim. pujotteluun tein jo ihan alusta aika vedätystä, eikä se ollut oikein hyvä idea. Ei kestä vielä. Okserilta piti olla putkeen ihan selvä suora linja, mutta koirapa näki kuin näkikin putken molemmat suuaukot ja kysyi vielä ylimääräisen kerran, että kumpaa tarkoitetaan:). Se yksi takaakierto- hyppy myös meni ohjaajan hätiköidessä vähän väärinpäin ensin... Kun saatiin ajoitukset toimimaan ja ne lisävarmistukset, sitten rullasi jo mainiosti.

Tokalla radalla oli alussa (puoli)vastaanottovalssausta hypyillä, josta sujuvasti jatkettiin työnnöllä keinulle (aluksi tein valssin ja valssin, mutta kuulemma hieman liian monimutkaista turhaketta:). Keinulta reipas vienti eteenpäin pujotteluun avokulmaan. Siitä valssaukset ja putkeen syöttö taas kuolleeseen kulmaan, josta jyrkkä käännös parille hypylle, joista jälkimmäisestä 180 asteen käännös takaisinpäin hypylle. Siitä pussiin (leikkaus), taas keinulle jyrkästi (Yarralle persjättö, ehti paremmin) ja jyrkkä käännös renkaalle, okseri, lähtetys hypyn kautta (leikkaus) putkeen. Yarran eka rata oli yhtä rimanpudotusta vaille taas puhdas. Pientä ylimääräistä kaarta oli pujotteluun mennessä + pussista keinulle käännössä. Se rima tuli siellä jyrkässä käännöskohdassa, missä testailin jonkinlaista sylkkärikäännöstä. En saanut ensin sitä ajoitusta pelaamaan. Tokalla yrittämällä agrella pujotteluun (hieeeno!) ja sylkkäriin malttia (rima pysyi), nyt ennen pussia haki jo keinulle (nami kontaktilla... + ohjausvirhettä, leikkauksen ennakointia). Otetiin ylimääräinen "kom"-käsky ennen pussia, jolla varmistettiin koiran pysyminen hallinnassa. Onnistui niin hyvin (tuo hallinta), että ensin annoin käskyn (kom) ennen väärää hyppyä ja koira meni sen verran epävarmaksi, että seuraava rima tuli alas.... No, ajoitus taas kuntoon ja puhtaasti meni!

Trulli veti sitten puhtaasti ensin, tosin parissakin kohtaa tuli aikamoiset kaaret käännöksissä. Trulli kun tosi mielellään menee suoraan, kääntyminen ei ole pop:). Tokalla kierroksella sössin itse pujottelun avokulmaan viennin, virhe, jonka koira korjasi ja taivutti itsensä oikein. Rupesin sitten liikaa selittelemään, enkä käskyttänyt ja sainkin sen koiran sekoamaan askelissaan. No, eipä niin kannattaisi tehdä... uusi vienti ja rata jatkui nyt puhtaasti. Saatiin ne kaarroksetkin pois. Ihan jäin melkein ihailemaan siellä 180 asteen hypyn jälkeisellä käännöksellä, että pystyykö Trulli noin niukasti kääntymään. Todistettavasti voi ja kääntyi kans!