Vikat ohjatut Mutalan kentällä. Vapaaharkkana homma Mutalassa jatkuu, jos säät sallivat, niin jopa useita viikkoja.

Pimeää ja kosteaa, jälleen näitä kumpaakin oli tarjolla. Vika ei haittaa, mutta toi eka on kärsimystä treenauksen yhteydessä. Jälleen tehtiin 2 settiä ja radat olivatkin varsin kivoja. Edelleen oli puomi - putki - erottelua ja lisää haastetta tilanteeseen teki se, että lähellä oli toinenkin putki! Tällä treenikerralla Yello juoksi kerran väärään putkeen, mutta siitä on syyttäminen vain ohjaajan väärää rintamasuuntaa. Kyllä koira menee ihaltavan varmasti oikein, jos vaan ohjataan oikein. Siinä se on agility pähkinänkuoressa.

Ekalla radalla oli alussa haastava pujotteluunvienti, mutta Yellolle se tuntui olevan lastenleikkiä, hyvin sai taivutettua itsensä suljettuun kulmaan ja mä maltoin odottaa koiran suoriutuvan alkukepeistä. Sitten hetken päästä tuli se putkeen meno (oikeanpuoleinen putki), mutta mä olin itse vasemman putken suunnassa, joten Yello sinne. Sitten korjattiin ja oikein. Puomin jälkeen oli haastavat takaakiertohypyt, mutta Yello meni taas mahtavasti!!

Toka rata oli sitten astetta vaikeampi - ehtimisen suhteen. Alkupätkä hyvin (vain ohjaajalla vaikeuksia nähdä musta koira pimeyden keskellä) ja takaosan putkihässäkässä löytyi ihan oikea putkensuu täysin vaivatta. Mutta putken jälkeisiin välistävetohyppyihin en vaan sitten yksinkertaisesti ehtinyt millään. Jotenkin väkisin pakkovalssi vääntämällä saatiin suht ok suoritus aikaiseksi. Vain yksi ylimääräinen pyörähdys. Otettiin sitten vielä omana pätkänään tuo välistäveto + vetotyöntö hyppy - osio. Tässäkin oli ohjaajalla vaikeuksia saada ajoitus kohdilleen & nähdä koira. Mene ja tiedä, oliko koirallakin vaikeuksia nähdä rimoja, kun varsinkin yksi hyppy oli sille vaikea. No, eiköhän se enemmänkin ollut ohjausvirhe. Onneksi nämä pimeysagilityt ovat nyt tässä. Halliin siirtyminen tapahtuu lokakuun alusta ja vapaaharkkaamassa Mutalassa voi käydä valoisaan aikaan. Sitten jos ja kun ehtii ja pääsee. Ja on sinne kentälle kaiketi tulossa lisää valopylväitäkin tai ainakin yksi. Mutta kun täällä Hämeessä kaikki aina kestää ja kestää...