Lempäälässä oli tarjolla 2 kpl agilityratoja eli 2 mahdollisuutta napata viimeinen puuttuva SM-nolla. Vaikka asiaa toki ajattelin, en uskonut sen millään tavalla olevan mahdollista. Ottaen huomioon treenaamattomuus & Yellolle suht outo pohja (keinonurmi), vaikkakin se muistini mukaan on siitä pohjasta yleensä tykännyt. 

Eka rata oli Herralan rata ja tykkäsin siitä kovasti, ei mikään ylivaikea, mutta omat tärppinsä ja hankaluutensa siinäkin oli. Selkeä, mutta haastava, estevälit olivat aika lyhyet. Haastetta lisäsivät eriparirimat eli osa oli 65 cm ja osa 60 cm, suurimman osan ollessa 65. Lopussa oli yksi hyppy tosi hankalasti (rima 65cm), jonka ohjaukseen päätin 2 eri vaihtoehtoa. Varmempi, mutta kökömpi, jos on nolla alla. Ja järkevämpi radankulullisesti, mutta rima enemmän vaarassa, jos on virhe alla. Yllätyksekseni ei virheitä siihen mennessä ollut tullut, joten valitsin "rimavarmemman". Unohdin tietysti antaa Yellolle hidastuskäskyn ja se ehti kaarrottaa tosi kaukana ennen kuin sain käännettyä. Mutta nolla se oli! Takaakiertoja oli 2 kpl, heti alussa (hyppy nro3) ja radan keskivaiheilla. Eka meni vähän fiilispohjalta, tokalle tein sitten varmistuskaarroksen. Radalla oli kiva filis viedä koiraa, se todellakin kuunteli. Sijoituksemme 5. (nollia maxeille 7kpl, osallistujia noin 50). 

Toka rata alkoi myös hyvissä merkeissä, kiva rata tämäkin (Wyffen rata ilmeisesti, mutta Nyberg heilumassa:D). Estevälit olivat paljon pidemmät ja ainoa oikein haastava kohta oli okserille lähetys, jonka jälkeen U-käännös normihypylle. Ajattelin testata irtoaako Yello okserille ja pysyykö  rima siten ylhäällä. Eipä irronnut kunnolla ja rysähti oikein voimalla rimojen päälle. Siitä eka virhe ja vähän aikaa olin ulkona kartalta ja kohta hypylle kielto. Loppu taas hienosti, tein mm. läyeroinnin (lähetys suoraan putkeen ja väliin jäi hyppy). Hyvin kulki tämäkin  rata, ainoa moka tuo, kun en mennyt okserille mukaan. 

 

Tässä vanhaa kuvaa hyppäävästä Yellosta:D.