Ajattelin ottaa Yellolle noudon alkeita tuossa päivänä muutamana. Ja mitenkähän sitä opettais? Naksulla? Kapula koiran suuhun ja naksaus ja palkka. Sitten jokaisesta koiran vapaaehtoisesta kosketuksesta kapulaan naksaus ja palkka. Onpas vaivalloista, ei oikein mun juttu. Tänään lenkin jälkeen aattelin sitten koettaa, mitä tapahtuu, jos heitän sen kapulan. Koira sivulle, kapulan heitto ja käsky "tuo" hivenen ennen kuin kapula on maassa. Ja toihan se, käteen asti, tosin vasta 3.toistolla. Autoin toki peruuttelemalla hivenen tuontivaiheessa. Joka kerran toi siis kapulan, mutta käteen asti suoraan tuotuna onnistui 3. kerralla. Yello kun ei vielä osaa tuoda perille asti, tuppaa tiputtemaan maahan. Tää tapa vaikuttais enemmän omalta, siis huomattavasti yksinkertaisemmalta. Keep it simple for simple. Tästä sitten jatketaan ja kehitellään, jos vaikka joskus osattais ihan oikeesti. Eikä vain säkällä.

Yello treenasi hieman myös luoksetuloa: suoraa sekä pysäytyksellä (maahanmeno), vähän myös tunnarin ja ruudun alkeita. Morris jatkoi omalla setillään ruutua (tyyliin evl), luoksetuloa (maahanmeno), noutoa (650g) ja kaukoa m-s. Intoa piisaa edelleen, tarkkuus kärsii, kun ei oikeesti treenata. Mutta koiralla on selvästi kivaa!

Iltapäivällä suunnistimme hakutreenejä kohden. Yellon urakka oli 5 ukkoa ja teemana ilmaisutreenit. Mm meni hivenen matkaa jälleen alueen puolelle ja eteni vielä jonkun verran koiran nähden. Maalimiehet olivat noin 30-40metrissä. Haukusta palkattiin niin yksittäisestä kuin vähän jo lyhyttä sarjaakin kuultiin. Mullehan Yello haukkuu käskystä vaikka kuinka pitkään.... ja treenattu on pari kertaa. Lahjakas kaveri - käyttämään ääntään:)-. Eka ukko oli hyvä, toinen sitten huono. Koira joko pelästyi kumarassa olevaa maalimiestä tai sitten se meni epävarmaksi, mitä halutaan ja karkasi höntsäilemään pois maalimieheltä. Palasi kyllä pyydettäessä. Ihme pöllöilyä. 3. ukko onnistui. 4. taas pientä kaahotusta, kun ei pystynyt ratkaisemaan nenällään ja löytämään "liian hyvään" piiloon edennyttä maalimiestä. Tähän siis 2 lähetystä. Muuten hienosti sitten, kun löysi. Viimeiselle eli 5.:lle parhaat haukut. Onneksi näin päin.