En tiedä, pitäisikö koko tokoharrastus lopettaa. Epäreilua koiralle. Mä tunnun olevan koko ajan väärässä moodissa, en osaa palkata oikein, en osaa vaatia oikein eikä Yello millään opi TUNNARIA. Varsinaista tunarointia.

Treenattiin Outin ja Ansun johdolla "kelpiepäivillä" kaukoja, ruutua ja noutoa. Ryhmäpaikallaolotkin otettiin pienellä porukalla. Kotona vielä tunnaria. Ei mene, ei hoksaa, ei yhtään mitään.

Kaukoissa tarkkuutta siihen palkkaukseen. _Koska vaatimus/tavoite on, että takajalat eivät liiku, palkataan vain onnistuneet vaihdot. Suurinpiirtein onnistuneista sinänsä oikeista vaihdoista ei palkkaa, suullinen kehu riittää.

Ruudussa teki nyt sitten aika onnistuneita suorituksia, eikä viime aikojen ongelma (liian oikealle meno) tullut esiin. Ohjeeksi tällä kertaa paikanhakuja. Jätän koiran lähtöpisteeseen yksin ja käyn näyttämässä haluttua paikkaa. Tästä jään ruudun viereen, jotta todella näen tarkasti, että se on oikeassa paikassa ja näin pystyn sen oikein palkkaamaan. Jos / kun on halutussa paikassa. Jos Yello osaisi merkin (tai kierron) voisi koiraa lähettää (itse ruudun vieressä) ruudusta merkille ja merkiltä takaisin ruutuun. Mutta ehkä se paikkaongelma on vähän hävinnyt ainakin hetkeksi taas. Kunnes tulee takaisin tai sitten jokin ihan uusi ongelma.

Noudossa Yello tekee ja vaan tekee, särmä puutuu. Kapulan ottamista voi treenata lelun avulla siten, että aina kun nostaa kapulaa, annetaan lupa pudottaa ja tulla lelulle. Vähän aikaa leikitään ja sitten uusi nosto + leikki. Ideana se, tulisi kiire nostaa kapula, jotta pääsisi lelulle.

Mutta nyt on odoteltava vaan uutta tokoinnostusta. Ei se paljon vie asioita eteenpäin, että käyn 1(-2) krt viikossa ryhmätreeneissä enkä siinä välissä jaksa treenata. Äsh siis.