Talven tulon viipyessä ulkotreenikausi jatkuu ja jatkuu. En valita! Aamupäivästä suunnistimme Mutalaa kohden ja tarkoituksena oli ottaa kunnon hyppyratatreeni. Huomenna pääsemme sitten kontaktitreenin pariin hallissa.

Tässä jälleen huippukuva(!) treenien havainnollistamiseksi ja muistamiseksi. Sen verran oli kulmaamisissa ja linjoissa miettimistä ja haastetta, että ei olis pahitteeksi joskus vetää sama treeni. Vaikka niinhän mä usein teen, jos jokin jää askarruttamaan tai on mielettömän kiva treeni tms. Piirrokseen en saanut ihan tietenkään 100 % onnistuneita kulmia ja etäisyyksiä, mutta sinne päin!

Ensin tehtiin punaisella merkattu reitti 1-17. Alun putkitärppi ei tuottanut minkäänlaista kiinnostusta ja Yello teki hypyt hienosti. Ehkä aavituksen 2-3-välissä tuli kaarrosta, kun lähti kysymään myös hyppyä 4. Siinä yritin kuitenkin olla tarkkana. Heitto kepeille ja layerointi (sitä olenkin tainnut viime aikoina tehdä pujottelussa koko ajan....) + itsenäinen eteneminen loppuun ekoilla yrityksillä ongelmitta. Odottelin siellä jossakin putken paikkeilla jatkaaksemme matkaa. Kun toistoja tuli muutama, ilmeni omituinen ongelma pujottelussa. Yello ei mennyt pujottelemaan! Ilmeisesti ite vähän oletin, enkä ohjannut kunnolla ja Yello "tiesi", että putki on seuraava. Sinne tuli kiire. Tässä muutama varmistava toisto. Hypylle 7 tein vähän kulmaa ja tarkka vienti (hidastuskäsky) kasille. Pari kertaa Yello totteli vähän liiankin hyvin mun hidastuskäskyn ja jätti kasin kokonaan hyppäämättä. Edistystä sekin.... Ysillä ei millään toistolla vaikeuksia (sylkkäri). Näitä takaakiertoja on tahkottu osin myös näitä, missä ohjaus jättää hypyn koiralle "avoimeksi". Kiva, että ainakin tänään tuo toimi ilman haparointeja. 10-11- liihotusta, ja olikin pieniä vaikeuksia saada Yello 12-renkaalle. Koiran juoksulinja vietti siinä ohi renkaasta ja mun rintamasuunta(väärä) ja muutenkin huono ohjaus vielä vahvisti ohitusta. Ja koira silmäili, josko annan luvan putkeen tai pujotteluun. Siinä haettiin hetken oikeanlaista vientiä, vähän jäi sellainen "rautakangella"-väännetty fiilis. En saanut siis sulavasti toimimaan. Loppurata muuten ihan ongelmitta, mutta viimeiselle hypylle vääntämisessä oli tekemistä! Layeroin (taas!) pujottelussa, vastaanottovalssasin hypyllä 15. Linja vaan vei ja vei Yelloa maalihypyn sijasta renkaalle. Sain aika kaukaa ja korostaen kääntää, ennen kuin maali löytyi. Mutta löytyi se lopulta.

Sitten jatkettiin toinen pitkä rata, mustat ympyröidyt numerot 1-16. Helppo alku, ei mitään kikkailuja, esteelle 7 asti virheittä. Siinä hätiköin ja rima alas. Aloitettiin uudestaan alusta ja vähän maltoin, vaikka kyllä Yellon pitäisi hypätä loppuun asti, vaikka seuraavaa jo näytetään. Päästiin puhtaasti, 8-putken jälkeen kulmaus hyppykaarelle. Hypylle 12 pieni veto-työntö, jossa en osannut kunnolla ajoittaa ja rimaa pukkasi alas. Sitten pukkasi esteenohitusta ja putkeenliihotusta. Dodiin, tässäpä oiva treeninkohde, ei ole taidettu ihan hirveesti näitä tehdä. Sitten kun ajoitus lähti toimimaan ja muutin oman sijoituspaikkani lähemmäs putkea (selkä putkeen päin), jolloin peitin sen Yellolta. Hypylle 13 jaakotus, pienestä vihjeestä putkeen. Ennen rengasta voimakas kulmaus, vika hyppy oli taas vähän vaikea, kun kulma on niukka. Kerran Yello meni sen väärinpäin. Ohjauksellisia haasteita ja paljon kulmaamisia ja linjojen miettimistä. Virheittä ei selvitty ja aikaa meni. Mutta kivaa oli.

Lopuksi Yello teki vähän lyhyitä noin 3:n esteen muistutuksia. Jaakotusta punainen 1, musta 9(tähän se jaakotus), putken vieressä oleva hyppy. Hypyltä punaiset 3,15 ja 7 takaakiertoon putken vieressä olevalle hypylle putken ja hypyn välistä, sitten putkeen (päästä, johon mentiin mustalla merkatulla radalla). Ekalla toistolla meinasi mennä putkeen, mutta sitten alkoi kuunnella. Sekä noille "viuhkahypyille" tehtiin perustoistoja. Paljon oli asiaa. Ensi viikon puoliväliin on näemmä ennustettu pakkasia, joten voipi olla, että muutamaan kuukauteen ei Mutalaan päästä. Eli joutunemme tyytymään pelkkään hallitreenaukseen. Katsotaan!

Agilitykentältä suunnistettiin vielä kodin kautta esineruututreeneihin. Tallasin noin 30x30 metriä suuruisen alueen Yarran kanssa. Vein 3 esinettä takarajalle kaikki. Yello teki ensin, eikä suoritus tällä kertaa ollut mikään huippu-sellainen. Liekö agi vienyt mehut pojasta? Etenemisvauhti ei ollut ihan yhtä nopea kuin yleensä ja esine nousi vasta tokalla lähetyksellä. Kävin ruudussa heittelemässä toista esinettä nostattaakseni virettä. Sitten lähetys ja taisi tässäkin löytö tulla vasta toisella lähetyksellä. Lopuksi vielä esineen vienti (lyhyt matka) koiran katsellessa. Tähän jees suoritus. Esineet Yello toi jalkoihin 1- käteen 2. Morrikselle vein ruutuun valmiiksi 3 esinettä ja laiskuuksissani 2 jäi siihen puoliväliin, vain 1 takakulmassa (sitä Yello ei hakenut). 3 pistoa, 3 esinettä. Noo, keskimmäisellä pistolla yksi muistutus, kun meinasi poistua alueelta eli tavallaan lisäkäsky. Tokaa esinettä haki jostakin syystä kauan, mutta teki koko ajan tarkentavaa työtä pienellä alueella. Olisko tuulet huonot tai jostakin muusta syystä paikannus kesti. Mutta varmasti kokonaissuoritus alle 5 minuuttia. No, olihan se ruutukin kisaruutua pienempi. Kaipa Morriksen into esineruutuun on kasvanut, kun ei paljon muuta sen kanssa enää treenailla.