Huippuopissa! Paikalla kelpieitä muutama kappale ja meitä Yellon kanssa koulutti Ansu. Tällä kertaa keskityttiin erityisesti sivulletulo-liikkeeseen, luoksetulon eteentulemiseen ja käännöksiin seuraamisessa. Viimeksimainittua lähinnä puheissa, muita sitten tehtiin vähän enemmän. Välillä tuntuu, että kun näitä ongelmia (= opettamattomia asioita) on, niin niitä vain on. Sitten tuntuu typerältä, kun tulee joku joka sanoo yksinkertaisia selkeitä ohjeita niiden korjaamiseen. Siis MITÄ?, voiko ne asiat myös oikeasti opettaa "loppuun" asti? Hä? Ostetaan tokoälyä - ja motivaatiota. Maksaa ei paljon viittis, mutta tänne mahtuu, jos on ylimääräistä nurkissa pyörimässä.

Seuraaminen. Tein ensin vähän pidemmän pätkän seuraamista ilman Ansun silmälläpitoa. Liikkeellelähdöissä esiintyi nyt uusi ongelma: pienen odotuksen jälkeen liikkeellelähtiessä Yello jäi pari kertaa paikoilleen. Eli nyt on uuden aloitustavan aikana ollut jo komentamista (haukkumista), asentotarjoamisia ja paikalle jääminen! Mitähän seuraavaksi keksitään?!? Perusasennot onnistuivat ihan ok seuraamisen yhteydessä tällä kertaa. Tässä ekassa seuraamissetissä Yello painoi aika voimakkaasti, tai sen pää osui joka askeleella mun vasempaan jalkaan. Ei niin kovin siistin näköistä. Sitten kun se alkoi arpoa sitä liikkeellelähtöä, mä ilmeisesti aloin vähän liikaa katsomaan koiraan päin. Eli ei hyvä, koira jättäytyi taakse - mä katson, mihin se jäi luuraamaan - koira jättäytyy vielä enemmän jne jne. Äsh, eihän tuo vaadi enää kun noin miljoona kilometriä harjoitusta. Tokassa seuraamissetissä (jonka Ansu näki) Yello ei enää painanut (se oli vähän liian takana), vaan oli niiltä osin korrekti. Eikä muuten tainnut olla ollenkaan "banaanina", kun siitä ei mainittu. Bueno! Käännöksiin: vasemmalle käännöksessä tee sellaistakin harjoitusta, missä heti käännöksen jälkeen tuleekin seisahdus eli perusasento. Sitten kun olet tehnyt näin muutaman peräkkäin, älä enää pysähdykään käännöksen jälkeen, vaan jatka muutama metri ja palkkaa koira liikkeestä. Käännöksiä pienessä tilassa siis vain parin askelen päästä.

Luoksetulo: eli se eteen istuminen. Typerä ohjaaja on yrittänyt oikaista pari opetusvaihetta.... Eli nyt aletaan treenaamaan palasia. Läheltä makupalalla vetäminen (nenästä) oikeaan asentoon ja paikkaan. Sekä olisi tarkoitus, että koira osaisi tulla kaikista suunnista "tänne"-käskyllä aina samaan paikkaan eli todella sisäistää sen, mitä paikkaa tarkoitetaan. Vauhtia voi edelleen treenata erikseen. Loppuasentoa erikseen. Sitten jossakin vaiheessa voi vaikka kokeilla yhdistämistä. Jeah.

Sivulletulo: Jää vinoon. Ongelman ratkaisu: lopeta korjaaminen. Nyt siis on korjattu ja pyydetty korjaamaan loputtomiin asti. Tänään tehtiin sellaista harjoitusta, missä pienen herättelyn jälkeen passivoidun paikalleni ja käskytin koiraa sivulle. Jos(=kun) se jäi vinoon, korjasin samantien astumalla askelen eteenpäin ja kädellä ohjaten oikeaan paikkaan. Oikean asennon tapahduttua SUULLINEN kehu ja koiran vapautus. Eli ei sen enempiä palkkoja korjatusta versiosta. Yksi sivulletulo taisi tapahtua ekalla käskyllä oikeaan paikkaan, mutta vaistomaisesti taisin antaa siinä koiralle pienen vartaloavun..... . Mutta siitä lelu palkaksi. Eli lähden nyt tekemään seuraavia juttuja: koiran istuessa paikoillaan menen viereen seisomaan ja toistan "sivulle"-käskyä ja kehun koiraa samalla vuolaasti. Sitten noita lähes vapaasta tilanteesta sivulle-käskyjä kunnes onnistuu heti oikein. Eli en enää ala korjailla. Nyt Yello varmasti luulee käskyn tarkoittavan: mene siihen viereen johonkin kohtaan, sitten tulee uusi käsky apujen kera ja asentoa vähän muutetaan suoremmaksi. Jotakin sellaista.  Tää ei nyt ihan kuullosta oikealta näin kirjoitettuna, mutta uskoakseni ymmärsin idean. Osa mun ongelmaa on varmaan se palkkaus- eli en kehu tarpeeksi selvästi ja iloisesti siitä oikeasta suorituksesta. Ikäänkuin vaatisin jotakin sellaista, mitä se koira ei ihan vielä kunnolla osaa.

TÄYDENNETÄÄN, JOS MUISTAN JOTAKIN UUTTA.

Yarrakin pääsi vähän tekemään jotakin. Sillä nyt on ainakin kontakti kunnossa! Seuraamista makupalaimutuksella. Kesti hetkellisen käden nostamisen ylös. Luoksetuloa pari kertaa. Muuten alo-luokan luoksetulo, mutta sivulletulossa ihan vähän autoin makupalan avulla. Yarra tulee siis suoraan sivulle. Liikkeestä maahanmeno. Tippui kohtuullisella nopeudella. Ei tainnut sitten muistaa maasta perusasentoon nousemista. Siihen tarvitsi apua.