Pyörälenkin yhteydessä tein Yellolle esinekaistaleen. Tällä kertaa mukana ei ollut vieraita esineitä, vaan 2 omaa uutta. Vanha nahkalompakko (joka on ollut varalompakkona, nyt se on sitten esineruutuesineenä) ja metsästä löydetty muovinen reikäpallo. En tiedä mikä pallo se on, mutta nyt se on esineruutupallo. Johonkin peliin se varmaan liittyy, tennispallon kokoinen. Kaistale ei ollut ihan 50 metriä syvä, kun vastaan tuli sen verran vahva polku, että en sitten enää ylittänyt sitä. Jätin pallon takarajalle (ehkä noin 45 syvyyttä) ja lompakon vähän lähemmäs, ei ihan taakse.

Ekalla pistolla Yello löysi lompakon, mutta sen tuomisessa oli vähän vaikeuksia. Yello pyysi apua multa, eli onko tämä varmasti se mun esine?? En puhunut mitään, lähti tuomaan, mutta tiputti. Otti uudestaan suuhun, mutta kääntyi sivuviistoon?!? Varmuuden vuoksi pyysin tuomaan, ettei tule esineen vaihtoa tms... Sitten toi hyvin. Pallo tuli toisella pistolla mainiosti, ei moitittavaa.

Jätin sitten Yellon istumaan lähetyslinjalle ja vien lompakon uudestaan ruutuun. Kun lähdin tulemaan koiraa kohden tapahtui ihme juttu. Huomasin yhtäkkiä, että joku koiranulkoiluttaja on tulossa Yelloa kohden koira irti ("käskyn alla")! Menevät ohi, mutta koira karkaa Yelloa kohden juuri kohdalla. Apua! Vahvistan Yellolle istu-käskyn ja pysyy hienosti, jee. Ja saa se ohittajakin koiransa hallintaan. Mutta hei, mikä älynväläys vierestä mennä, tilaa olisi ollut kiertää vaikka montakymmentä metriä!?!  Ehkä koira oranssissa liivissä herättää kunnoitusta - varmaan on tottelevainen. Mutta jos se toinen olisi hyökännyt Yellon kimppuun, sitten olisin ollut TOSITOSI vihainen. Mutta se siitä ja kun pääsin koiran luo, sanoin vain pari hetsaussanaa ja lähetin nopeasti ruutuun. Ja koira toimi tosi hienosti, sitä ei (lähes epäonnistunut) ohitus haitannut. Tälläkin kertaa tosin tiputti lompakon,  mutta itsenäisesti haki sen uudestaan (hukkui johonkin varpujen sekaan, joten joutui oikeasti hakemaan uudestaan). Ja toi innokkaasti loppuun asti!

Seuraavista hauista ei tietoa, koska olis tarjolla. Tää on aina yhtä tylsää, juuri sen jälkeen kun tapahtuu ongelmallisia juttuja,  tulee tietysti taukoa. Ei tee hyvää mun vähäiselle motivaatiolle kyseistä lajia kohtaan. Aikanaan oli jo tarpeeksi työlästä purkaa Yellon säikähdys ääniä yms kohtaan silloin kun se aksidentti tapahtui, mistä nämä jutut juontaa juurensa. Äsh, en tiedä mikä koiralle parasta olisi. Mulla olis aikaa treenata, mutta haku on laji, jota ei yksin eikä kaksinkaan oikein voi treenata. Sekään ei auta, että treenit on yleensä ollut viikonlopussa (ja olis muutakin, kuten agin vapaaharkkasuunnitelmat on ollut pakko muuttaa). Jos viikolle ehdotetaan, just silloin on jotakin muuta. Ja mulla olis kuitenkin mahdollisuus päästä lähes joka viikko 4-5:nä pvänä. Tää on just tätä - hakua. Katsotaan, tehdään nyt ainakin näitä esineitä, kun Yello tuntuis niistä tykkäävän ja homma pelittää ihan hienosti!