Yellon kanssa ponnistimme Nokialle agin epiksiin. Starttasimme sekä mölleissä, että kisaavissa.

Mölliradalla oli pari yllättävän haastavaa kohtaa. Alkusuorahkon päässä oli pituus vaikeasta kulmasta (jouduin jättämään Yellon 3:n hypyn taakse, jotta sain kulmattua linjan neloselle eli pituudelle). Pituuden jälkeen oli tärppiputki, josta ohi ja hyppy ja sitten vasta sinne putkeen kauemmasta päästä. Yello oli menossa ihan oikein, mutta panikoin jotakin (varmaan sitä tärppipäätä) ja melkein sain Yellon ohi hypystä. Siitä ei kuitenkaan kieltoa tuomittu. Koira ei pysähtynyt, eikä ohittanut hypyn linjaa. Seuraavasta putkitärpistä selvisimme kunnialla toisin kuin moni muu.... Kontaktit (siis A ja puomi) olivat loppupuolella rataa. Niissä ei huomauttamista, teki suurinpiirtein niin kuin tekisi treeneissä. Hiukan on vielä paikan löytäminen hidasta. Tästä siis 0 ja voittokin vielä!

Kisaavien rata oli melkolailla ykkös-luokan tasoa, ei mitään konnuuksia. Meille hankaluuden aiheuttivat - valitettavasti - (liian)lyhyet estevälit. Niitä oli radalla tukku. Tai sitten ne vain tuntuivat lyhyiltä Yellon kanssa. Alussa oli rengas ja keinu. Niissä ei muuta ongelmaa, kuin että Yello ei pysähtynyt keinun ylösmenokontaktille. Mutta en siitä ole huolissani, se suurinpiirtein otti yhden askelen siitä, mihin renkaan hypystä laskeutui. Vaikeahan siitä olisi ollut pysähtyä. Alastulo bueno. Ennen A:ta en sitten ehtinyt vaihtaa puolta ja jouduin tekemään eri tavalla kuin olin ajatellut. Poukkoilin koiran eteen kontaktilla ja hitaaksihan se meni. Putkiansa ei ollut vaikea. Mutta mun piti mennä kulmaamaan putken jälkeen saadakseni linjan pujottelua varten suoremmaksi. Mutta mutta jalat eivät liikkuneet ja onnistuin olemaan koko pujottelun edessä, kun koira tuli kohden. Hohhoijaa. Ilmeisesti kepeille annettiin kielto (lipukkeessa luki vain 5, eikä K, en ole varma). Lopussa taas puomi, ylösmeno opetetun kaltainen, alastulo hidas, mutta hallittu. Tulos 5 + aikaa (ia 40, kaikille sama), sijoitus kuitenkin 2.

Jatkamme edelleen kontaktien hiomista ja kisaamisen aloitammekin vain hyppyradoilta. Näilläkin voisi jo mennä ykköset kahlaamaan läpi, mutta varmaankin maltamme vielä tovin.