Eilen 6.1 kisoissa Tampereella, kisakoirina Pilvi maxi 2-luokka ja Trulli maxi 3-luokka. Eli päivä oli pitkä, kun molemmille 2 starttia.

Pilvi aloitti. Koira oli ihan kivassa vireessä, mutta valitettavasti ohjaaja oli vähän ajattelematon. Nop, eipä kai paljon voi vaatia tämän meidän  yhteisen harjoitusmäärän perusteella. Kun ei niitä harjoituksia oikein ole:). Mutta asiaan. Ekan radan, agilityradan alussa oli hyppy- kaariputki. Nämä esteet olivat vierekkäin ja siihen putkeen  mentiin kauimmaiseen päähän. Mutta mutta, mitä ihmettä tekee ohjaaja: jättää koiran ja menee hypyn taakse ja samalla sitten kun koira tulee (hiukka hitaasti), näkee sen putken väärän pään ja sinne käy matka. Eli hylky esteellä nro 2. Ei ole muuten kovin monta kertaa tuo onnistunut... Jää enää kysymys; miksi en tehnyt Pilvin kanssa yhteislähtöä, miksi??? Jatkettiin sitten tästä, jatko oli hypyn kautta toiseen putkeen (se oli A:n alla vähän piilossa se menoaukko). Jäin hetkeksi pohtimaan, jatkanko rataa siitä vai pistänkö sen koiran vielä siihen putkeen oikeaan päähän. Pohdinnan vuoksi myöhästyin sitten (jatkoin ilman uudelleenlähetystä putkeen) seuraavalta putkeentyönnöltä ja Pilvi tietysti meni sinne A:lle. No, tästä kun  selvittiin loppurata meni hienosti. No, pujotteluun taisi tulla keskelle ohitusvirhe, mutta ei se ollut enää vakavaa. Harmin aloitus!

Sitten hyppyrata: tykkäsin molemmista radoista tosi paljon (Pilvin tuloksista huolimatta), niissä oli haastetta, eikä nollia ropissut liikaa. Hyppyradan alussa mokasin taas. Kävin jopa treenaamassa harkkahypyillä sen alun  välistävedon, mutta siitä huolimatta onnistuin työntämään koiran väärälle puolelle hyppyä ja siitä yli. Eli nyt hylky esteelle nro 3. Edistystä sentään yhden esteen verran:). Eli en malttanut vetää riittävästi ja koira hidas kun on, tulkitsi asentomuutokseni väärin. Loppuradassa ei mitään ihmeellistä sitten tapahtunutkaan. Mentiin paljon suoria putkia ja valsseja hypyillä. Yhden suunnittelemani valssin jätin tekemättä, kun halusin testata putkella  leikkausta kisatilanteessa. Siinä vähän epäröintiä, mutta ei virheitä radalla. Eli Pilville siis HYL ja HYL.

Sitten päästiin Trullin hyppyradalle. Ihan kiva pätkä oli sekin, jännityksen paikka oli radan loppupuolella ollut kääntöhässäkkä ennen pituus-estettä. Eli tultiin vauhdissa muuri-hyppy- 180 asteen kääntö hypylle pituuden edestä-> takaisin kääntö 180 astetta ja pituus. Tosin Trullin nolla oli jo siinä vaiheessa kadonnut siihen, että koira VARASTI  lähdössä. Eli tätä ei ole kyllä koskaan ennen tapahtunut. Käsittämätöntä. Lähdössä oli 2 hyppyä vinoissa kulmissa, pieni työntö pussiin, putki -> avokulmasta pujotteluunsyöttö. Tarkoitukseni oli mennä lähelle 2.hyppyä, josta koiralle lähtölupa ja hyppyjen jälkeen työntö pussiin jne. Olen  hädintuskin päässyt ykköshypystä ohi, kun koira karkaa ja olen ihan väärässä paikkaa; koira pääsee kyllä kakkosesteenkin yli (sitten minä kompastun siihen esteeseen ja se kaatuu), jää ihmettelemään mihin minä jäin, kielto pussille ja siinä se on se loru!!!! Apinanraivolla jatkan rataa, ei mitään hätää tuolla pituushässäkällä. Loppuhyppelyissä tulee sitten vielä toinenkin kielto, kun ohjaajalta nousee höyry päästä koiran karkaamisen vuoksi. Ja uskomatonta: 2 kiellosta huolimatta päästään ihanneaikaan. Tulos siis 10. Nyt harmittaa.

Päivän viimeinenkään rata ei nosta tunnelmaa. Agilityradalta väännetään nolla, mutta aikapa sitten ei enää riitäkään. Menee n. 4 sekuntia yli. Ei siinä radalla mitään erikoista tapahdu, paitsi ylimääräinen pyörähdys ennen yhtä putkea. Perusvauhti ei vain tällä kertaa nyt riitä, kun kontaktit täytyy ottaa varman päälle. Eli tällainen kisapäivä tällä kertaa.