Turku 17.2.2007

 

 

Tänään oltiin vaihteeksi Turussa kisaamassa:). Haaviin jäi monta oppia; kuinka tatsi koiraan voi yhtäkkiä kadota, kuinka pystyy itsensä kokoamaan alamaista ja kuinka hyvä onni kääntyy huonoksi, toivottavasti kuitenkin väliaikaisesti vain. Ehkäpä meidän osuus hyvästä  onnesta on viime aikoina tullut kokonaan käytetyksi.....

Ekalla radalla, joka oli hyppis, sattui Yarran kisauran ensimmäinen virallinen hylly! Alun hyppykieputuksen jälkeen  koira piti kääntää hyppyjen välistä putkeen. Ilmeisesti mulla jäin hieman "päälle" se viimeisen riman ylitysvarmistus ja rintamasuunta oli hetken liian pitkään kohden lähtöhyppyä, ei sitä putkea ja koira ehti lukea väärän esteen. Katoavainen on tatsi! Rata oli muutenkin sellainen, että parissakin kohtaa jouduin tekemään ikäviä kompromisseja ohjaussuunnitelmaan, mikä ei ole koskaan hyvä asia. Koira on nuori ja läheskään "kaikkea" ei ole ehditty treenata. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta en nyt ihan tätäkään etukäteen nähnyt ja aavistanut! Suoritimme radan kuitenkin loppuun, yksi vaikea kohta meni hienosti (pituudelle jouduin tekemään leikkauksen, kun oli 2 huonosta vaihtoehdosta himpun parempi). Yksi toinenkin hyppy mentiin väärässä kohtaa + 1 rima tuli alas. Ohjaajan virheitä, kun ei ehkä ollut ihan täysillä enää mukana, kun se hylly oli jo saavutettu!

Tokalle radalle sain sitten koota itseäni kauan. Itseluottamus katosi kuin tuhka tuuleen tuon hyllytyksen jälkeen. En osaa mitään! Agirata oli haastava, mutta ei mielestäni mahdoton. Koira oli nyt tiukassa kontrollissa alusta asti ja kaikki menikin hienosti..... kunnes olimme näennäisen helpossa kohtaa; 2 hyppyä olivat kaaressa, joiden jälkeen putkeen. Nolla oli alla ja se jälkimmäinen hyppy (peekele!) teki tenän! Peilin eteen on mentävä ja todettava; en  rataantutustumisessa tajunnut, että hyppyjen linja oli sellainen, että koiralle olisi tehtävä hienoinen vekki toiselle hypylle. Eli ohitus ja kielto ja vitonen!  Mutta pääasia, että muuten meni hienosti ja tatsi taas löytyi. Nyt olis kiva saada vähän treeniä väliin ja sitten seuraaviin kisoihin taas yrittämään.