Tokokurssi 1/5 alkoi tänään. Teemana ekalle kerralle olivat tunnari, ruutu ja kaukokäskyt.

Aloitettiin tunnarilla. Eli tässä esitellyssä tavassa koira opetetaan ensin etsimään yhtä piilotettua tunnaria. Sitä voi tehdä vaikka lenkin yhteydessä heinikkoon/varvikkoon. Vähitellen tunnarikapula siirretään tunnarikasan taakse/läheisyyteen. Ensin vähän kauemmas, sitten lähemmäs ja viimein sekaan. Kuulemma joitakin virtasempia koiria on opetettava rauhoittumaan nenätyöskentelyyn kapuloilla. Mitähän varten se kouluttaja meihin katsoi tätä kertoessaan?!? Yello oli täysin rauhallinen. (Not.). Ja sitten piiloteltiin. Mikähän siinä sitten on, että puista noutokapulaa ei pysty suuhun ottamaan (helposti), mutta tunnari kyllä löytyi ja heti toi  mulle. Olin epävarma, ottaako ja tekeekö mitä, mutta otti kyllä kun ensin oli vähän ihmetellyt, että mitähän tämä nyt on. Vähän näytin kapulan suuntaan ja sitten bongas ja toi ihan erikseen pyytämättä. Tehtiin muutama toisto ja vikat jo lähettämällä käskyllä etsimään.

Sitten ruutua. Siinä ei meille mitään uutta (paitsi, että olin unohtanut oman makupala-alustan kotiin). Yello menee kyllä alustalle, mutta itse ruudun etsimistä kuulemma tehdään sitten 3.kerralla. Mutta sitä ennen ehitään kyllä treenata. Toivottavasti ei heti tule kamalasti lunta, niin pystyy ulkonakin treenaamaan.

Lopuksi lyhyesti kaukokäskyjen tekniikasta. Kyllä tulee olemaan vaikeaa tuo seisominen, mutta jos ensisijaisesti keskityttäisiin m-i-m.

Välillä oli odotusaikaa, joten hyödynsin häiriötä ja tehtiin muutamia muitakin juttuja. Eli seuraamista, kaukoja (tuota m-i-m) ja paikallamakuu. Kaukoissa jouduin antamaan apuja vähän enemmän kuin viimeksi. Häiriö kun oli aikamoinen (vieressä tehtiin ruutua).