A-ryhmän treenit pyörähtivät käyntiin. Ehkä vähän kangerrellen, mutta siitä se sitten taas, toivottavasti. Alkuun päätettiin, että ryhmäpaikallaoloissa jokainen on vuorollaan liikkurina. Mä aloitin vapaaehtoisena liikkurina (kylmä maa...) eli ei paikallaoloja Yellolle tänään. Jakauduttiin 2:een osaan eli 3 koirakkoa per ryhmä.

Yello otti omassa setissään ekalla kertaa ruutua, tunnarin, noutokapulan nostoa (puu ja metalli) ja kaukoja. Tokassa setissä seuraamista ja luoksetulon pysäytyksiä.

Ruutu on selkeesti talven treenaamattomuuden jäljiltä hakusessa. Vietiin pallo aluksi ruutuun. Yello ei hoksannut - juoksi toki ruutuun. Sitten pallo heitettiin sille, mutta ennakoi tämän (juoksi toki ruutuun). Sitten menin itse lähettämään ruudun lähelle. Ei vieläkään oikeaan paikkaan, mutta juoksi toki ruutuun . Paikanhakutreeniä luvassa.  

Tunnari. Vein itse oman ja peitin osittain ruohotupsuille. Liikkuri vie väärät (4 tai 5). En mennyt Yellon viereen vaan siihen lähistölle, ettei tule painetta. Yello juoksi kapuloille ok, ei ryysinyt. Sattumalta bongasi heti oman, ei kuitenkaan nostanut. Tsekkasi seuraavan, palasi omalle, nappasi sen ja toi. Huh, kyllä jännitti, mutta eiköhän pitäisi alkaa uskoa, että kyllä Yello osaa! Rohkeesti vaan treeniä lisää.

Noudot. Selostin ensin, että kapulan nappaamisessa on ongelmia (pyörittää myös puukapulaa herkästi ennen nappaamista). Ensin puukapulalla, ei ongelmia... sitten metallikapulalla (pidin kiinni kaulapannasta ja hetsasin), ei ikinä ole niin hyvää metskunostoa tehnyt.... Ei loppuasentoja vaan palkkaus vauhdista.

Kaukot. Vaihtoja pallo takapalkkana. Suht. ok, mutta hivenen eteni. Tosin liikkeen alun maahanmeno ei oikein tahtonut onnistua. Joskus ennenkin tuota on ilmennyt. Mutta aika tyytyväinen olen nyt, kun pitkästä aikaa oli häiriötä ympärillä. Ja nousi myös seisomaan ekalla käskyllä. Lopuksi otin kokeilun vuoksi avoluokan kaukot testinomaisesti (välillä Y ei nouse toista kertaa istumaan, vaan sinnillä aina seisomaan tokalla istukäskyllä). Nyt teki loistavasti kympin setin ja saatiin kommentti, että pallo takapalkkana ehkä ei toimi. Y. kun ei perusta paikoillaan olevista lelupalkoista kovin. Nami?

Seuraamista liikkuroituna. Palkkasin pallolla sieltä ja täältä. Pyysin tarkkailemaan perusasentojen nopeutta, ei kuulemma hidastellut, uskoisko? Muuten meni ihan ok kaiketi, mutta niissä askelissa on sitä perusasento-ongelmaa, jää liian taakse tai vinoon. Peruutukset eivät onnistuneet tällä kertaa, poikitti ja jäi vinoon. Tarvinnee treenata muutama kerta sivuesteen kera muistutukseksi.

Luoksetulon pysäytykset. Ensin suora luoksetulo. Sitten lähes liikkeenomaiset (välissä palkkaus). Yllättävän hyvin, vaikka ei loistavasti. Mutta nykyiseen treenitasoon ja määrään nähden hienosti. Vain pieni viive toteutuksessa. Treeniä.