Agilityvapaaharkoissa Yarran kanssa. Treenattiin paria eri (pitkähköä) ratapätkää, jotka olivat suht yksinkertaisia. Virheittä ei selviydytty, mutta tuntuma oli jo ihan hyvä.

Ekalla radalla piti olla ihan perussimppeli kohta, jossa hypyn jälkeen koira saatettiin ohi putken suun ja vietiin sinne toiseen putken suuhun, joka oli aivan kuolleessa kulmassa. Putki ei ollut ongelma, mutta ohjaajan ajoitus kyllä:). Rupesin varmistamaan putken ohitusta jo ennen sitä edeltävää hyppyä ja sain koiran ohi hypystä! Eikä siinä vielä mitään, mutta jatkotilanteessa muka vain heitin koiraa seuraavalle hypylle ja kiirehdin vastaanottovalssaamaan sitä seuraavalle hypylle, jolloin koira ohi myös putken jälkeisestä hypystä. Ajoitus taitaa olla vielä tauolla:). Otettiin uudestaan ajatuksen kanssa ja johan alkoi ajoituskin toimimaan! Kokeiltiin eri vaihtoehtoja alussa olevaan pujotteluun syöttöön: leikkauksen kanssa, valssi loppuun tai sitten vain työnnöllä. Tällä kertaa valssi toimi parhaiten. Työnnössä joutui ahdistamaan koiraa niin paljon, että meni vähän epävarmaksi. Leikkaus taas aiheutti koiralle rytmihäiriön (ei virhettä), kun pujottelukulma oli niin jyrkkä, että leikkaus oli tehtävä vähän koiran liikettä vastaan. Eli näihin vaihtoehtoihin vielä treenausta.

Tokalla radalla päästiinkin sitten testaamaan kunnolla eri vaihtoehtoja. Siinä oli kiva hyppy-putki-hässäkkä, jossa kokeiltiin leikkauksia, valsseja, vastaanottovalsseja. Kärkihypylle irtoaminen oli ihan hyvä tänään, kun tein yhden version tuolla vastaanottovalssilla (3 hyppyä putkiin menojen välissä viuhkana ja keskimmäiselle lähtetys ja 3. taakse vastaanottamaan). Ihan kivasti kulki + pelitti tänään. Puomin suoritusvauhdista tosin on annettava miinusta, mutta onneksi keinu oli tosi vauhdikas. Nehän korvaa toinen toisensa, vai!??!