Viime viikon (to 6.10) tokovalmennusryhmätreenit olivat minitreenit, eli vain 3 osallistujaa. Aikaa toki saatiin taas kulutettua vaikka kuinka. Kaikenlaista tehtiin, ryhmäpaikallaolot tosin unohdettiin. Yello tais aloittaa hyppynoudolla ja ihan kaameilla kierroksilla. Ei malta nyt ollenkaan odotella niitä käskyjä ja sellaisia tyhjänpäiväisyyksiä. Mennään kun sattuu huvittamaan eli hetihetiheti! Siinä sitten tovi taisteltiin asian kanssa ja alkoi sitä malttiakin olla. Särmää olis nyt, maltti täytyy rakentaa uusiksi! Myös viereentuloja kapulan kanssa tehtiin jokunen. Seuraaminen keuli ihan mahottomasti, kun sitä virtaa piisas. Aika kauan sai tehdä, ennen kuin pääsi palkkaamaan. Kiertoja, johon pysähdyksiä. Aika hiki tuli molemmille ennen kuin nähtiin hyviä pysähdyksiä. Maahanmenot alkoivat näyttää aika kivalta, seisominen on se suurempi murheenkryyni tällä hetkellä. Kaukojakin tehtiin, niihin oli hitusen liikaa virtaa tällä treenikerralla. Enemmän pitäisi jaksaa tehdä!!

Sunnuntaina 9.10 päästiin pieniin hakutreeneihin. Treenisuunnitelmana laatikko eli eteneminen takarajalla. Yellolla on vahva halu löytää maalimiehet, se on tullut selväksi. Laatikkoeteneminen ei ole ihan yhtä selvää, mutta raapaistaan nyt se, mitä joinkin osataan. Maaston osalta voisin olla melkein valmis jopa kisaamaankin (vaan alo), mutta tottiskenttähän se meidän kisaeste on (ampuminen & esteet). No, mutta treeniä piti selittämäni. Tarkoitus oli siiis lähettää pistolle hieman ennen ukon kohtaa ja katsoa, osaisiko koira tällä kertaa edetä tarkoitettuun suuntaan. Eka oikealle, lähetys siis etukulmasta, maalimies n. 10 metriä etäämpänä. Yello upposi melkein etukulmaan tehden tosin hivenen kaarevan piston. Lähti kuitenkin oikeaan suuntaan ja löysi nopeasti. Toinen vasemmalle. Vasen etukulma tuli tallattua vähän epämääräisesti, joten maalimies oli etukulmamerkillä ja lähetys oli vähän viistosti enemmän vasemmalle. Yello kuitenkin tod.näk haistoi maalimiehen tosi ajoissa ja korjasi linjan piikkisuoraksi ukolle. Haukut oli vähän huonot, katkaisi pitkäksi aikaa, kun lähestyin, hmmm. 

Seuraava ukko oikealle, maasto oli tosi tiheäkasvustoista tässä kohtaa. Maalimies taas lähetyspaikasta n. 10 metriä etäämpänä. Yello juoksi taas lähes takalinjalle lähtien oikeaan suuntaan. Tarkensi ja paikansi ukon työskennnellen siinä syvyydessä. Vika vasemmalle avoimempaan maastoon. Avoimemmassa Yello etenee helpommin syvemmälle ja suuntakin oli jälleen oikea. Maalimiehen tarkennus jostakin syystä kesti tällä viimeisellä pistolla. Lähellä meni ja juoksenteli tovin ennen kuin löysi.

Tänään (to 13.10) oli taas tokovalmennusryhmän treenit. Ensin ryhmäpaikallaolot, jotka epäonnistuivat Yellon kohdalla. No eivät tyystin, mutta mä olen heti pettynyt, jos ei mene kuten pitäisi eli täydellisesti. Istumisessa nosti takapuolensa, kun mä tulin piilosta!! Aika oli n. 1½ min, otettiin vajaana, kun oli aika vilponen keli. Makuussa nousi istumaan viereisen käskijän maahan-käskyllä!! Oli siis jo laitettu maahan omalla vuorollaan. Joten ihan uusia taas keksi. No, oli vähän vanhojakin virheitä, nousi istumaan lopussakin viereisen käskystä. Näitä pitäisi treenata oikeasti paljon enemmän. Loput sitten 2:ssa setissä. Ensin liikkeestä istuminen, 2 toistoa, ne ok, apuri naksutti. Sitten seuraamisen sivuaskelet oikealle, myös tässä apuri naksutti. Haluttiin siis se takapääkin mukaan liikkeeseen eikä vain valumaan mukana. Nyt mun ei tarvinnut katsoa (toki yritin roikkua...), mutta avustin koiraa kädellä. Tehtiin myös 90 asteen käännöksiä paikalla. Yello lähti tosi kivasti mukaan (takapää mukaanluettuna), jos käskyn jälkeen annoin vartaloavun ennen varsinaista liikettä. Sitten vielä "hyppynoutoa" ennen taukoa. Kun kerran oli apureita käytössä, otettiin sitä malttia ja häiriötä. Palkka siitä, kun Yello ei varastanut eikä lähtenyt omin luvin. Omituista, välillä palkataan siitä, että tekee, välillä palataan perusasioihin ja voidaan palkata siitä, että ei tee mitään. On tää eri vekkulia! Mutta muutamalla toistolla saatiin kuin saatiinkin maltti taas tulemaan! Lopuksi Yello sai tehdä tasamaanoudon. Mahtia oli se.

Tokalla kiepillä ruutua. Oli jo aika hämärää, mutta hyvin ruutu löytyi. Ajautuuhan Yello sinne (ohjaajasta katsoen) oikealle, mutta katsotaan nyt, mitä tehdään, tehdäänkö mitään suurensuurta. Isoin ongelmahan on seisahtuminen eli teputus käskyn jälkeen. Sitä ongelmaa toki työstetään muualla ja siirretään sitten ruutuun(kin), kun saadaan toivon mukaan jossakin vaiheessa napakaksi. Luoksetulon pysäytystä (tai missä vaan pysäytystä) ihan uudella tyylillä ja hyvin muuten onnistuikin. Apuri ja "takapalkka". Eli ensin koiraa juoksutettiin välissä (molemmat palkkasivat namein). Sitten seisautin, kun tuli hyvällä vauhdilla ja heti koiran seisahduttua vapautus takana olevalle apparille, joka palkkas. Yello teki hyvin ja tykkäs! Tätä tarvii vielä testailla. Lopuksi 1 hyppynouto häirittynä ylimääräisillä käskyillä. Ensin palkka siitä, että ei lähtenyt kapulan perään. Tokalla toistolla (se varsinainen noutoliike) ensin palkka siitä, että ei varastanut ja perään lupa noutaa. Hyvin meni.