Sunnuntai-aamupäivä sujui mukavissa merkeissä - agilityharkoissa. Sain pari kaveria mukaan ja saimme rakennettua kivasti radan. Estekopit onkin nyt sen verran täynnä, että yksin treenaminen on tuskallista. Täytyy purkaa niin paljon esteitä tieltä pois, jotta saa jotakin järkevää kopeista ulos. Nyt saatiin kentälle kuitenkin kiva setti esteitä, mm. kaikki kontaktiesteet. Ja ex-tempore rakenneltu ratakin onnistui yli odotusten. Eli mikäs siinä oli sitten treenatessa!

Tässä eka treeni:

Tällä radalla oli pieniä ongelmakohtia siellä ja täällä. Alkuviistosuoran jälkeen hypyn 4 jälkeiseen elämään hain optimaalista käännöstä. Ensin kaarrotti ihan liikaa, sitten kääntyi jo ennen hyppyä. Hypyltä 8 hypylle 9 sylkkärillä. Mun veto sylkkäriin jäi vähän vajaaksi ja 9:n jälkeen koira oli menossa useinmiten väärään suuntaan. Sain pinkoa tosissani, jotta sain selvitettyä koiralle suunnan, eli kepeille. Näyttää kuvassa yksinkertaiselta, mutta sieltä takaviistosta on vaikeampi ohjata kuin edestä päin. 11 jne hienosti. Okserille en antanut mitään lisäapuja, siitäkin huolimatta puhtaasti mentiin. A:n ylösmenoon käytin nyt käskyä "Yello-ggrrrr" + iteltä pieni hidastus. Siinä on meinaan tulossa oleva ongelma. Tänään ainakin toimi tämä. Pidetään se mielessä.

Myös Yarra teki tämän ekan radan. Eikä siinä mitään vaikeuksia ollut. Vain 2 pientä ohjaajan virhettä - Yarra kääntyi hypyllä 4 niin tiukasti mun käskytyksen mukaan, että rima tuli alas SEKÄ takaakierrossa 12 käskytin epäselvästi, ei hypännyt mitenkään päin. Muuten puhtaasti ja hienosti kääntyillen.

Pienten hyppyjen muutosten jälkeen toka treeni:

Luulin tuota aloistusta hankalaksi. Ennen okseria piti meinaan ehtiä vähän kulmaamaan koiraa, jotta saan sen oikeaan päähän putkea. Mutta ehei - tehtiin heti nollalla läpi. Eikä mikään riipin raapin sinne ja tänne, vaan ihan suhteellisen sujuvasti mentiin. Jos nyt jostakin on sanottava, niin taas se sylkkärillä vienti 8-9 ennen pujottelua jäi vajaaksi. En ottanut uusintana koko rataa, vaan pätkiä sieltä täältä. Erityisesti tuota sylkkäriä, jonka sainkin sitten korjattua. Lopuksi vielä pujottelua ja hyppyjä. Pujottelu ok, hypyillä rimaongelmia, kun yritin kääntää mahdollisimman lyhyesti. Arrgh. Onneksi kuitenkin rata sujui kuin unelma