Yellon tokokisadebyytti tapahtui tänään Lempäälässä, Tamskin tallilla, tuomarina oli Jaana Tala. Valitettavasti tuomari ei juurikaan kommentoinut pisteitään, joten osittain voin vain arvata mistä pistemenetykset johtuivat. Meillä taisi olla tosi tiukka arvostelu, johtuiko se sitten koiran rodusta vai mistä, mutta kymppejä ei herunut kahta enempää.

Luoksepäästävyys 10. Yello malttoi pysyä istumassa, jee!

Paikallamakuu 10. Jostakin mystisestä syystä paikallamakuu tehtiin 2:ssa erässä, vaikka alokoiria oli vain 6. Yello makasi omassa 3:n ryhmässään 2:n nartun keskellä, toisella puolella mitteli ja toisella puolella sekarotuinen kookas koira. Yello oli tosi levoton odotteluaikoina ja vinkui sekä haukahti ihan pikkuisen luoksepäästävyyden ja makuun aloituksen välissä. Sain käskeä sitä monta kertaa sivulle, ennen kuin olin tyytyväinen rintamasuuntaan. Mutta sitten kun kaikki oli kunnossa, Yello keskittyi ja rauhoittui annettuun tehtävään. Yello pysyi tosi rauhallisesti ja kauniisti (tuomarin käyttämä sana) vaikka vieressä ollut sekarotuinen lähti vähän ennen puoliväliä omistajansa tykö. Hyvä Yello!!

Seuraaminen kytkettynä 9. Tässä myös säätöä aloitusasennon kanssa (ja sen pirun hihnan kanssa, prkl). Mutta kun sain koiran oikeaan asentoon, taas se keskittyi kympillä. Tästä tuomari kertoi pistevähennyksen. Yellon kuono osui kerran mun polveen...... aika tiukka linja alokkaassa:D.

Seuraaminen taluttimetta 8½. Tässä Yello alkoi sitten vähän jopa painaa mun jalkaan. Eli se vanha virhe tuli aika pian, kun ei saanutkaan palkkaa. Mutta tätä on varmaan parempi lähteä korjaamaan, kuin sitä, että koira olisi alkanut jätättää. Tosin pistevähennykset sitten ei ihan linjassa, mutta en valita. Tästä eteenpäin muuten kaikki aloitusasentoon tulemiset tapahtuivat lähes pyytämättä, eleettömästi ja hienosti! Eli Yello rauhoittui, kun pääsi tekemään.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½. Ei harmainta aavistusta, mistä puolikas on otettu. Alussa tosin Yellolla vähän "keuli" ja se lähti seuraamiseen tosi vauhdikkaasti, korjaten kyllä nopeasti paikan mun viereen. Siitä vai oliko maahanmeno hivenen hidas??

Luoksetulo 9. Yello tuli lujaa, mutta valitettavasti se loppuasento jäi sitten vajaaksi. Treeneissä onnistuu jo tosi hienosti ja tiiviisti, mutta eipä kokeessa... Kiitin koiraa vähän liian vuolaasti (= "Mitä ihmettä sä siellä teet??"), jolloin Yello innostui, hypähti mua vasten ja haukahti. Tähän asti olin muistanut kehua tosi vienosti ja rauhallisesti, liika innostaminen kostautui heti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0. Tätä mä pelkäsin, kun on ollut säätöä sen käskyn äänensävyn kanssa. Piti muka käskyttää kevyesti ja lievästi seiiis, jotta ei menis maahan, mutta käskytinkin se-IS. Paino jälkimmäisellä tavulla. Eli IStu. Ja Yello teki mallikkaan istumisen. Ohjaajalla ei pää näemmä kestänyt kohtuullisen hyvän sarjan jälkeen.

Estehyppy 9. Ei harmainta aavistusta, mistä piste on otettu pois. Musta se oli ok.

Kokonaisvaikutus 9. Kiitettävää, mutta ennen paikallamakuuta ja luoksetulon jälkeen tapahtuneet haukahdukset (yht. 2 kpl) alensivat arvosanaa.

Yhteensä 165 p, 1-tulos ja oikeus siirtyä AVO-luokkaan. Sijoitus 3.

Ihan vielä en osaa sanoa, kisaammeko vielä alossa, vai yritämmekö siirtyä heti avoon. Katsotaan ja mietitään. Mutta tässä kokeessa ainakin oli hyvä mieli, tehtiin koiran kanssa parina, Yello oli innokas ja varma läpi koko kokeen. Alussa oli pientä säätöä rauhoittumisen kanssa, kun en ole sitä oikein opettanut asian suhteen. Mutta tekeminen selvästi sitten rauhoitti koiralta pois ylimääräisen säätämisen. Sitä äänenkäyttöä on seurattava ihan heti alusta asti, jos joskus ollaan ylemmissä luokissa, haukkumisesta lähtee sitten jo liikkeistä pisteitä. Mutta ei mennä asioiden edelle.