Aamun aloitimme agiliitelytreeneillä. Päivät kentällä käyvät vähiin, joten jostakin on tingittävä (työnteosta) agilityn hyväksi. Loppuviikko kun menee Helsingissä katsellessa, kuinka se oikeasti pitäisi tehdä....

Treenasin vain Yellon kanssa, Yarra treenaa vasta huomenna. En saanutkaan kaveria mukaan, joten tyydyin kontaktien sijasta vähän kevyempään treenisettiin. Teemana oli leikkausharjoitus käyttäen 4:ää hyppyä ja putkea. Sen lisäksi pujoteltiin pienen ratapätkän seassa.

Leikkauharjoituksessa tultiin putkesta hypylle, johon leikkaus. Tästä 90 asteen käännös ja loppusuoralla vielä 2 hyppyä. Tämä tehtiin aluksi lopusta parin, sitten kolmen esteen verran ja lopuksi kaikki 5 : hyppy - mutkaputki - 3 hyppyä. Ja luonnollisesti molemmat suunnat käytiin läpi. Hyvin Yello lähti taittumaan, kunhan vain ensin harjoiteltiin pari kierrosta:).

Pujottelutreenissä tehtiin haastavahkot sisäänmenot niin suljettuun kuin avokulmaankin. Pujottelun päähän otin pikkuisen vedätystä. Sisäänmenoissa ei huomautettavaa, viimeisen välin maltissa voisi olla parannettavaa:). Mutta joka tapauksessa hyvältähän tuo jo rupeaa näyttämään. Kun saadaan rutiinia, pujottelunopeus tulee olemaan kohdillaan.

-------------------------------------------------------------------

Illalla oli Yellon tokokurssin osa 2/5. Siellä treenasimme erityisesti alo-luokan hyppyä ja maahanmenoa.

Hypyssä totesimme, että Yellon kanssa kannattaa ottaa palasissa. Tämä sen seisomisen levottomuuden takia. Kun lähetän koiran hyppäämään (siinä ei ongelmia...) ja käsken seisomaan, tekee hyvin, kunnes lähden liikkeelle. Eli tehdään  vielä paljon sitä pelkkää seisomista esteen takana siedättäen koiraa mun liikkumiseen ja erikseen hyppäämistä. Muista liikkeistä teimme maahanmenoa, jossa keskityttiin liikkeen nopeuteen ja oikeaoppisuuteen (suoraan maahan ilman istumista). Vähän hävettää, Yello osasi tämän talvella hienosti, mutta vähäisen treenauksen takia on tullut rutkasti takapakkia (hidastelee). Alkuun ja loppuun teimme jälleen ryhmäpaikallamakuut, jotka onnistuivat Yellolta, vaikka onhan se levoton lähes koko ajan. Häiriötä parkkipaikalla riittää ja myös ne toiset koirat ohjaajineen "häiritsevät", kun käyvät koiriaan välipalkkaamassa. Vaan onhan tuo häiriö tosi hyvää siedätystä meitin pikku säheltäjälle:).