Sattuipas ikävästi viikonlopulle ja mun vapaapäivään hirvee loppukesän helle. Ei ole mun juttu ja Yellokin kärsii kuumasta. Mutta treenattiin toki, kun tilaisuuksia oli tarjolla, Ansu tokokoutsina ja hakuporukkaakin koolla illalla. Oltiin tällä kertaa tokoilemassa Tiuravuoren kentällä ja onhan se mahtava kenttä. Joskus aikoinaan siellä tuli treenattua paljonkin. Olin ajoissa paikalla ja rakentelin ruudun (Morris "auttoi" mukana) valmiiksi. Morris sai sitten tehdä sen ruudun (koko setti), matka oli lyhyt, jotta vanhus ei näänny. Hyvin oli homma muistissa! Sitten yksi nouto ja lopuksi kaukoja. Muistaa edelleen kaikki vaihdot. Noo, tuleehan se vähän eteenpäin, mutta napakasti vaihtuu juuri oikeat asennot. On se symppis.

Yello teki ruutua ja metskua. En ollut oikein riittävästi miettinyt mitä otettais ja varmaan se harkinta olis auttanut. Mutta ruudussa tehtiin ensiksi "normisuoritus", missä ei sitten ollutkaan viime treenien ongelmaa (jää liian eteen, on kyllä ruudussa). Ja lähti hyvin vaikka jäin lähetyspisteeseen. Sitä vauhtia saisi olla enemmän... eihän Yello tee täydellä vauhdilla tokossa, kun en osaa sitä vauhtia sieltä kaivaa. Mutta jatkettaneen erilaisilla treeneillä - itsenäistä paikanhakua, pysäytystreeniä ja superpalkkaus(pallo) vain ekalla oikein tehdyistä suorituksista. Niistä toistoista, joissa tulee korjausta, vain suullinen kehu. Näinhän olen suurinpiirtein tehnytkin. Jatketaan siis harjoituksia. Niin ja avustajaakin voisi käyttää palkkaajana, itse kun en palloa pysty heittämään riittävästi, jos olen aloituspisteessä. Jos koira ei ala sitä palloa sitten odottaa kaikilta ja aina.

Metallia saatiin lainaan - oma olisi ostettava asap! Tehtiin nostotreeniä (samahkoa kuin puisella) ja kerran ihan pitkältäkin (vauhti)nouto. Yello on tosiaan ollut viime aikoina aikas innostunut noudosta, kun siitä pelkästä (nopeasta) nostosta on tullut lelunrepimispalkaa. Metsku ei noussut yhtä rivakasti, mutta lupauksia-antavasti kyllä! Jee, ehkä se metskupeikkokon saadaan selätettyä. Yello meinasi aluksi tuoda alkumatkaa tönäämällä, mutta sitten nappasi rivakammin, kun kannustin ja lähdin karkuun. Ei jättänyt kapulaa, vaikka kiirehän siinä tuli! Treeniksi saatiin nostotreeniä useammalla kapulalla. Eli tarjolla voisi olla lajitelma erilaisia kapuloita, niin puu- kuin metallisiakin. Se kuullostaakin mielenkiintoiselta treeniltä, ehdottomasti kokeillaan!

Lopuksi tehtiin vielä (yksin) vähän seuraamista (ok), liikkeestä istumista(ok) ja luoksetulon pysäytyksiä (EI ok). Tai seisahtumiseen uutta käskyä ja maahanmenoja vauhdista. Hidasta hidasta on. Nyt alkaa vähän ärsyttämään tuo luoksetulon treenaus. Ei tunnu nopeus etenevän mihinkään, ei niin juoksutuksessa kuin asennoissakaan ole riittävästi nopeutta:(. Kentsu meni niin ihanan kovalla vauhdilla koko ajan, niin juoksuosuudet kuin eri liikekäskyt. Sen vauhdin (ja motivaation) kun saisi Yelloonkin, tai edes sinne päin. Jatketaan harj.. .eiku räpellyksiä!

----------------------------------------------

Nopsakka kotonakääntyminen ja hakutreeneihin. Luulin, että koira olisi ihan hyytynyt ja nääntynyt, mutta tuohan taisikin kuvata ohjaajan olotilaa. Yellolle 4 ukkoa. Eka pienellä näyttäytymisellä (kädenheilautus). Ihmeteltiin keskilinjalla, kun maalimies ei haukuta, vaan kehuu vaan. Siellä olikin joku oksa katkennut Yellon päälle ja se vähän säikähti tilannetta. Ja kun me oltiin "sovittu", että Yellolle ei ikinä enää tapahdu mitään pelottavaa/negatiivista hakumetsässä! Täh, sopimus oli siis ilmeisesti yksipuolinen. Kehujen jälkeen jonkunlainen haukkusarja ja maalimies toi Yellon keskilinjalle (tämä ok). Toka valmis ja menin hakemaan. Hyvä suoritus. Kolmas myös valmis, mutta en lähettänyt kohdalta vaan testasin, toimiiko eteenpäintyöskentely (muistiin: tehtiin oikealle puolelle). Toimii, toimii, ainakin tänään toimi!! Ei edennyt ihan viiteenkymppiin, mutta riittävästi. Lähti sitten eteenpäin (kuten minäkin keskilinjalla), joutui hivenen tarkentamaan maalimiehen sijaintia (eli vähän "pyörimistä"), mutta nähdäkseni oli koko ajan hajulla. Haukut ok ja hain taas koiran. Vikakin piti tehdä samalla tavalla, mutta helpotin hieman, kun jäin miettimään sitä treenin alkua. En halunnut riskeerata, kun edellinen meni niin hyvin. Lähetys kohdalta ja hyvä löytö ja haukutkin ok. Palkka vaan ei ollut kovin maistuvaa tällä kertaa. Oho. Loppuverkaksi Yello pääsi uimaan, hikisen päivän kiva päätös!