Käväistiin kentällä Yellon kanssa tekemässä lyhyet, mutta tehokkaat pikku treenit.

(Kuva Nokialta 13.9.09 kuvaaja Kati Koivu)

Radalle raahasin pujottelun, putken, renkaan ja muutaman hypyn. Myös A-estettä siirsin hivenen kentälle päin, jotta saatiin sitä käytettyä paremmin. Tehtiin pieniä pätkiä, joissa oli aina pieni ideanpoikanen. Ensin takaakiertoja, joissa autoin koiraa aina vähemmän ja vähemmän. Nämä menivät mainiosti. Sitten tehtiin toistoja A:lle, siten, että tultiin pujottelusta. Hölmö minä tein pujotteluun sivusuuntaetäisyyden kasvatuksen ja olin jo A:lla, kun koira lähtee tulemaan. Auts, ylösmeno tuskin osui (ainakaan hyvin) eikä lähestymisvauhti ollut terveellinen. Siis ei vedätystä ennen A:ta. Eiköhän tämä nyt mennyt muistiin. Pari toistoa tehtiin myös A:lta pujotteluunpäin. Sisäänmeno oli avokulma (ei vaikea), johon testasin lähetystä siten, että en auttanut, vaan pikemminkin lähdin jo poispäin. Ei virheitä tuostakaan. Tähän harjoitukseen liitin vielä loppuosaan takaakierron (ekassa harjoituksessa ei ollut takaakierrolle paljon vauhtia) kovasta vauhdista (putki - rengas - takaakierto). Sen lisäksi testailin Yellon kääntämistä toooosi niukasti hypyillä, takaakierrossa ja sitä seuraavassa 180 asteen käännöksessä. Erityisesti tuossa ekassa tuli hienot käännökset. Yhtään ei saa olla myöhässä, kyllähän Yello ohjausta tottelee, jos vain ohjataan!

Jatkettiin jaakotukseen. 1 hyppy, siitä toiselle, johon jaakotus, ja veto pujotteluun. Tuo kohta ei ollut mitenkään paras mahdollinen tai otollinen jaakotukseen, mutta kunhan kokeilin. Siinä joutui itse työskentelemään tosi lähellä hyppyä ja kääntämään paikoiltaan vielä pujotteluunkin. Mutta tänään ei Yelloa hämätty millään, se teki loistavasti. Samaan harjoitukseen liitin vielä pujottelun jälkeen pahan putkenohituksen. Valssi pujottelun päähän ja oikein viivytellen koira hallintaan ja kaarrottamalla lähestymiskulma renkaalle paremmaksi. 2 toistoa tehtiin, eikä Yello vilkuillutkaan putkea.

Vähän vaisua tämä treenaaminen nyt on. Kesäkausi loppui tänään ja talvikauden tilanteesta ei ole varmuutta edelleenkään. Todennäköisesti ottaisin treenipaikan vain Yellolle. Olisin kouluttanut mielelläni treenimaksut kuitatakseni, mutta sehän ei nyt sitten onnistunut. Harrastus maksaa, treenipaikat maksaa, jos ei ole varaa maksuihin, sitten on passattava. Valtaa käyttävät ne, joilla sitä on. Mutta katsellaan ja kuulostellaan. Onneksi sentään Mutalasta ei viedä kaikkia esteitä pois, joten ehkä pääsemme vielä muutaman kerran tänä vuonna treenaamaan.