Yello ja allekirjoittanut heittivät tänään talviturkit pois. Yarra ja Morris ovat tehneet sen jo hivenen aiemmin. Yello myös ui elämänsä ensimmäisen kerran tänään. Kovasti sen on aiemminkin tehnyt mieli mennä toisten perässä veteen, mutta eipä ole uskaltanut. Tänään oltiin sellaisessa rannassa, että matalaa oli aika pitkään. Kävelimme veteen koko porukka ja yhtäkkiä Yello vain huomasi, että maa katosi ja vesi vei. Siis tosi reippaasti Yello ui, teki jo lenkkejä mun ja Yarran kanssa (Morris keskittyy aina pelastamaan uimalelun rannalle, se ei koskaan ui mun kanssa). Hyvää liikuntaa, hieno homma! Ei ole Morris muuten viime torstain agilityn jälkeen ontunut. Nyt on viime päivinä tehty tosi pitkiä lenkkejä + uintia. Katsotaan, miten kestää tätä rasitusta, nivelrikko ei ainakaan toistaiseksi oireile normaalia kummemmin.

Uimareissun jälkeen lähdettiin vielä lenkkeilemään. Otin Morrista varten esineruutukamat mukaan (2 esinettä). Talloin kaitaleen kelpieiden kanssa ja sijoitin molemmat esineet aika taakse, pituutta kaistaleella oli varmaan n. 40 metriä. Morris lähti hyvin tekemään töitä, tai no aluksi se taisi mennä kaikki kaarrokset, joita kelpit teki ja sen jälkeen keskittyi tehtävään. Kun se alku saatiin tehtyä (en korjannut koiraa, kun se kuitenkin liikkui koko ajan), esineet nousivat ihan peräkkäin. Morris oli tosi innoissaan, vaikka periaatteessa esineruutu ei ole sen vahva laji (jos tarvitsisi hakea 3 esinettä). 2 hakee ihan innoissaan, ja nythän ei ole syytä tehdä enää mitään täysmittaista ruutua. Tällaista pikku harrastelua enää vaan.

Kelpietkin joutuivat pikkasen metsässä töihin (Yello oli kyllä kiinnostuneena haistellut toista jättämääni esinettäkin, pitäisköhän sille opettaa nouto?!?). Ensin hiipimistä, tein molemmille koirille yhtäaikaa, toinen toisella puolella ja toinen toisella, sitten puolten vaihto. Ehkä ei ihan paras ratkaisu, muutenkin molempien ongelma on liika vauhti. Kun kerrankin pitäisi mennä hiljaa... Mutta katsotaan, saanko ne rauhoittumaan tällä tavalla, itselle olis helpointa, jos molemmat tekee yhtäaikaa. Vielä ennen kotiintuloa kelpit taiteilivat kaatuneen puunrungon päällä.