Tänään illalla oli vielä tokon voi/evl-kurssin 2/5 treenikerta. Koira jaksoi hyvin, itse olisin ollut valmis sohvan pohjalle.

Treeniohjelma oli onneksi kevyt, kun ei muistettu ottaa edes ryhmäpaikallaoloja, jotka piti ottaa joka kerralla.... Ensin keskusteltiin ohjatusta noudosta. Tapa, joka esiteltiin oli sellainen, että ensin koira asetetaan "oikeaoppisesti" seisomaan merkille ja siitä vapautetaan merkin toisella puolella olevalle makupalakupille. Muistetaan käsimerkki ja myös katse kupin(/kapulan) suuntaan. Kuppeja on siis käytössä 1 kpl kerrallaan ja treenataan yhtä suuntaa per treenikerta. Ensin kuppi on merkin tasalla ja aloitetaan noin 3:n metrin etäisyydeltä. Siitä pikkuhiljaa viedään kuppia kauemmas merkistä niin sivusuunnassa kuin pituussuunnassakin. Ja pikkuhiljaa ohjaajakin siirtyy kauemmas ja kauemmas merkille asetetusta koirasta. Treenissä vaikeutetaan yhtä asiaa kerrallaan, ei kasvateta kaikkia etäisyyksiä samaan aikaan. Pikkuhiljaa (n. ½ metriä kerrallaan) kuppi kulkeutuu sinne asti, missä ohjatun kapulat oikeasti olisivat. Kun koira osaa tämän, tehdään samat askelet sen kapulan kanssa. Ensin vaan 1 kapula treenissä mukana. Merkiltä lähetyksissä huomaa, että koira kääntyy kupille (/kapulalle) siten, että keskikapula tulee jäämään sen selän taakse.

Ohjatun lisäksi keskusteltiin ja vähän kokeiltiinkin kauko-ohjausta. Yello teki istu-seiso-vaihtoja. Nyt mun pitäisi vaan päättää ne käskysanat ja päästä ymmärrykseen tekniikasta. Takajalat paikallaan, kai. Ehkä se olisi Yellolle helpompi??