Päivällä käytiin treenaamassa hulppeissa olosuhteissa (iso kenttä ja mahtava ilma) ihan perussettiä vaan.

Ensin ruutua. Ruutu oli muuten ihan ok, mutta täytyy jatkossa huomioida se, että Yello hakeutuu inansa liian eteen ja yleensä inansa liian oikealle. Ja se "stop"-käsky täytyy hioa sellaiseksi, että sitä totellaan!! Osittain tämä tottelemattomuus aiheuttaa näitä molempia edellämainittuja ongelmia. Tehtiin muutamia toistoja ja kerran ihan kokonainenkin ruutusuoritus. Taisi olla Yellon ihka ensimmäinen sellainen. Käytin aikalailla ääntä siinä stoppauksessa, taisi hämmästyksestä totella! Maahanmeno jees. Loppuosa, joo, juokseehan se jonnekin. Vain auttamalla oikeaan paikkaan. Tehtiin vielä muutamia pelkkiä loppuosia.

Seuraamista. Käännöksiä, hidasta käyntiä, askelia (tällä kertaa muistin myös peruutuksen....) ja perusasentoja. Hyvin rullas, paitsi perusasennot ovat edelleen aika hitaita. Joku kuuri niiden nopeuttamiseksi tarvittaisiin.

Noutoa. Malttia siinä lähdössä. Tai kaivataan malttia siihen lähtöön. Varastaa ihan järkiään nyt ekalla/ekoilla toistoilla. Pitää varmaan kieltää vähän napakammin. Ei kai se noutointo siitä lopu??

Kaukoja. Pientä testausta etäisyyden ottamiseen. Bäck-käskyllä  ei kyllä tapahdu mitään, eli on käytettävä istu-käskyä. Etenee toki, kun liikeradat eivät ole selvät, mutta testisarjassa (taisi olla is-sei-is-sei-maa) yllättävän vähän!

Tunnaria 2 toistoa. Nurmella, vääriä 7, hivenen piilotettuna 1 oikea. Nurmi oli pitkähköä, joten väärätkin olivat hivenen piilossa. Ekalla toistolla ei osunut nopeasti omalle, joten hätäisesti otti väärän. Tajusi kuitenkin itse tiputtaa sen pois ja jatkaa työskentelyä. Sitten löysi onneksi nopeasti! Tokalla toistolla tein itse sen virheen, että siirsin kapuloiden paikkaa pari metriä. Yello meni vanhaan paikkaan ja haisteli pariin otteeseen sitä kohtaa, mistä olin nyhtänyt ruohoa. Olisi pitänyt tehdä uusi toisto samaan kohtaan tai siirtyä reilusti pidemmälle. Mutta Yello pystyi ratkaisemaan tämänkin! Haisteli tiensä kapuloille, törmäsi ensin pariin väärään (ei koskenut) ja seuraavaksi onneksi löysi oman.

Paikallaolot. Sekä istuminen, että makuu lyhyesti. Ei ongelmia (Yello teki ne yksin, en jaksanut ottaa Yarraa autosta).

---------------------------------------------------------------------

Illalla tokovalmennutreeneissä tehtiin Hanna-Marin johdolla häiriö- & kuuntelutreeniä. Jonkun verranhan harrastan tuota kuuntelutreeniä ja häiriötreeniäkin pystytään joskus harvoin tekemään. Enemmänkin olisi kiva päästä tekemään.

Ensin häiriötä. Koirakot laitettiin rinkiin lähekkäin toisiaan. Koirilta ei vaadittu mitään muuta kuin koko ajan kontakti ohjaajaan. Kouluttaja heilutteli kunkin koiran kohdalla leluja, kapuloita yms. Myös toisten ohjaajien kehumiset & käskyt toimivat häiriönä. Kyllähän Yello aika monta kertaa häiriintyi ja katsoi muualle. Mutta välillä kesti hyvinkin häiriötä! Lopuksi H-M käski kunkin koiran maahan (tai yritti käskeä). Yello meni aika monta kertaa retkuun.  Kunnes ei enää mennyt. Mutta ei sitten mennyt enää maahan munkaan käskystä. Ainakaan siitä ekasta. Näitä ehdottomasti lisää.

Toisella kierroksella tehtiin yksittäin kuunteluharjoituksia. Yello teki ruutua ja hyppynoutoa/noutoa. Ruudussa esivalmistelut eli vihjesana normaalisti ja sitten käskyjä jotakin ihan muita kuin ruutu-käskyä. Ekaksi käskin liian samantapaisella sanalla (puu), joten lähti kuin ohjus. Lintu ym. erilaisilla käskyillä ei lähtenyt. Lopuksi aina sai mennä ruutuun ja ihan sillä oikealla käskyllä tietysti.

Sitten hyppynoutoa. Varastikos Yello tässä kertaakaan?? Nyt muisti vähän pätkii, mutta eipä tainnut. Kaikenlaisia käskyjä annettiin, mutta ei reaktiota. Tasamaanoudossa sen sijaan varasti ja mun reaktio kieltää jäi vallan uupumaan. Lähti jo siis heitosta, ei odottanut mitään käskyjä. Sitten tehtiin niin, että annoin noutokäskyn ja käskinkin maahan vähän ennen kapulaa. Ja kun meni, uudella noutokäskyllä sai tehdä noudon. Ekalla yrittämällä taisi mennä vasta 3. käskyllä maahan, tokalla yrityksellä meni sitten ihan ekalla käskyllä! Olipas yllättävän kivaa treeniä.

Lopussa ryhmäpaikallamakuu. Ei tullut otettua aikaa, mutta ehkä n. 3 minuuttia. Ei tapahtunut mitään ihmeitä.