Koimme tänään vauhdin hurmaa Yarran kanssa agiliitotreeneissä. Tai siis lähinnä Yarra oli tosi vauhdikkaalla päällä, mä vain yritin pysyä perässä tai sitten varjella vaatteitani ja käsiäni purukalustolta...

Ohjelmassa oli vaikeita hyppykulmia ja erikoisia lähestymisiä kontakteille (paitsi A:lle ihan perinteisesti). Alussa hyppykuvio, jossa oli vääntöä, mutta ei ongelmia, siitä suorahkoonputkeen, josta takaisinpäin puomille. Siinäkään ei ongelmaa. Puomilta pujotteluun avokulmaan, koira kaarteli hieman epävarmana. Uusintakierroksella menin kontaktilla hieman koiran eteen ja siitä hieno sisäänmeno sitten sinne pujotteluun. Pujottelussa otin sivusuunnassa etäisyyttä (kerran tais ohittaa viimeisen välin, sitten painokkailla lisäkäskyillä pysyi muut kerrat), kun pujottelun jälkeen lähdettiin taas hivenen takaviistoon renkaalle. Siitä tultiinkin sitten radan vaikeimpaan kohtaan. Ensin normihyppy, josta seuraava takaakiertäen ja vielä toinenkin (eri suunnassa) takaakiertäen. Tämän viimeisen takaakierron vieressä oli se kuvion eka hyppy, joka veti koiraa puoleensa. Takaakierrosta sitten jyrkkä työntö keinulle. Siitä haettiin putkesta vauhti, renkaalle, parin "normaalisti" suoritetun hypyn kautta lähetys suorahkoon putkeen (persjätöllä puolenvaihto) ja vielä toiseen samanlaiseen. Siitä vielä parit hypyt ja A-esteelle, josta vielä 90 asteen kulma ja pituus (tuo pituus meillä ensin epäonnistui, kun kadotin koiran selkäni taakse....). Mukava rata, siinä riitti pureksittavaa ja pohdittavaa. Kiva, kun oli kaikki kontaktit radalla ja myös se, että kaikkiin ongelmakohtiin löytyivät nopeasti ratkaisut.

Pimenevän illan takia otettiin sitten nopea toinen kierros, jossa sai suorittaa jotakin ihan omavalintaista. Otin pikku ratapätkän, jossa hyppyjen kautta 180 asteen käännöksestä pujotteluun, siitä puomille. Jatkoon 3 hypyn sarja, joka oli "tähdenmuotoinen", eli keskimmäinen oli eräänlainen kärkihyppy. Halusin hyödyntää hypyt (kärkihypyn kanssa niitä ongelmia aina joskus vieläkin) siten, että ensimmäiselle jouduin leikkaamaan, siitä lähetys siihen keskimmäiselle ja sitten koira vain mukaan ja lujaa A-esteelle ja se hankala kulma pituudelle. Otin 2 toistoa. Tänään tuossa hyppykuviossa ei ollut mitään ongelmaa. Sen sijaan aloitus oli vähän hankala. Aloitushypyt lähtivät läheltä putkea ja toisessa suunnassa keinua. Niihin meinasi koira sujahtaa..... pienen kurinpalautuksen jälkeen korviin palautui kuulo:)-. Koira oli tänään erityisen iloisella tykki-tuulella.