Yellolle hyppikseltä hyl.  Rata oli tosi kiva, tykkäsin kyllä. Haastavia kohtia oli siellä ja täällä. Tuntuma koiraan & kisaamiseen on sen verran kateissa, että en osannut ratkaista ongelmakohtia edukkaasti. Ekat 5 estettä sentään menivät hyvin. Esteelle 6 (hyppy) mun vekitys jäi vajaaksi ja kielto + sitten myös rima, kun korjasin huonosti. Sitten taas muutama este hyvin, kunnen jätin vekityksen kokonaan tekemättä ennen pussia.... Ja koira ampaisi suoraan eteenpäin väärän hypyn kautta ja hyppäsi putken yli ..... . Se siitä. Loppuradalla tuli vielä rima alas, mutta loput tärpit välteltiin. Vaikka meni miten meni, radasta jäi kiva fiilis. Ja erityisesti siitä, että vihdoin päästiin starttiviivalle. Tilanne on nyt kuitenkin mikä on, me tarvitsemme rutkasti treeniä ennen kuin on lupa odottaa tuloksia. Eli siirrän kisa-ajatukset hieman tuonnemmaksi ja treenaamme sen sijaan ahkerasti.

Iltasella oltiin sitten vielä toko voi/evl-kurssin treeneissä, osa 3/5. Teemana tänään luoksetulo ja seuraaminen.

Luoksetulossa ensin "kokeenomainen" suoritus. Yellon kanssa ei ole aikoihin tehty maahanmenoa luoksetulon yhteydessä. ´Siihen nähden se meni yllättävänkin hyvin, pieni viive toteutuksessa kyllä oli. Seisominen huono (teputusta). Sitten tehtiin stoppeja kiertämisen yhteydessä. Siinä hienoja stoppeja ja maahanmenoja, ainoa sitten on vaan se ennakointi.... Eli tosi paljon suoria palkkauksia myös kierron yhteydessä. Sekä sitä suoraa luoksetuloa myös. Koska Yello tekee aika vauhdilla, mun oma käskytys voisi olla virettä laskeva tämän liikkeen yhteydessä. Eli matala-äänistä käskytystä eikä yhtään innostavasti. Kun lähetin puunkiertoon hillityllä käskyllä, Yello oli hiljaa! Tosin kouluttaja oli sitä mieltä, että ei välttämättä tarvitse puuttua kierroissa Yellon haukkumiseen. Se kun ei ainakaan toistaiseksi ole siirtänyt haukkumista luoksetuloliikkeeseen. Hmm. Eri asia sitten on se merkki ja ruutu... niissä se on kyllä haukkunut. Tuleeko merkille / kiertämiseen olemaan eri käskyt, mietitään sitäkin.

Seuraamisessa tehtiin askelsiirtymiä ja hidasta seuraamista. Merkkejä oli kenttä tulvillaan:). Yello jaksoi painattaa vielä tämänkin liikkeen, mahtaa se olla vielä huomennakin katki poikki. Ohjeeksi saatiin tehdä paljon seuraamista pohkeenväistönä ja tiukkoja vasemmalle kiertäviä seuraamisia = takapääjumppaa. Jos Yello painaa liikaa jalkaan, jatketaan niitä palkkauksia ulospäin.