Kiireisellä Joulunalusviikolla ei olla ehditty paljon edes lenkillä käydä, joten pelkäsin koiran häröilevän treeneissä. Onneksi ei kuitenkaan mitään erityistä tapahtunut, ainakaan negatiivista. Oltiin hallissa treenailemassa - tiistaina 20.12 oli valmennusryhmän hallivuoro ja tänään 23.12 vapaaharkat.

Kummissakin treeneissä tehtiin suurinpiirtein sama setti, käytiin voi-luokan liikkeitä läpi sieltä ja täältä - tänään tehtiin myös eka hallitunnari ever. Hui!

Seuraamista - tiistaina ei pahemmin huomauttamista, tänään aluksi reagoi voimakkaasti (käänteli päätään), kun yksi ohjaajista kehui omaa koiraansa erityisen reippaasti. Hyvä häiriö, mistä pääsin huomauttamaan ja korjaamaan.

Liikkkeestä istuminen - varma kumpanakin päivänä ja suht nopeakin. Tänään yritettin liikkeestä maahanmenoakin, sekin meni suvereenisti istumiseksi. Muut jäävät ovat nyt hunnigolla, mutta koskapa sitä tietää, koska niitä seuraavan kerran tarvitaan, vai tarvitaanko koskaan?

Kaukot - tiistaina napakoita vaihtoja ja tarkkoja kuuntelemisia (vaikeat vaihdot edelleen läheltä), tänään otti häiriötä muista ja heikompia esityksiä.

Luoksetulon pysäytykset - vain tiistaina ja apurin kanssa välissä juoksuttamalla. Yellon omalla tasolla hyviä pysätyksiä, eikä erehtynyt asennosta kertaakaan. Toki toivoisin enemmän säpäkkyyttä luoksetulon vauhtiin kuin noihin pysäytyksiinkin. Mutta hyvä nyt näinkin.

Ruudun osia - tiistaina seisomista ruudussa + lähetyksiä sinne (+pallopalkka). Tänään seisomista ruudussa ja loppuosaa. Ok suorituksia.

Ryhmäpaikallaolot - tiistaina paikallamakuu 4½min. Istuminen 2min ok. Tänään ensin istuminen - oli ok, vaikka jäi tosi huonoon asentoon, kun piti juuri ennen jättöä kuikuilla vieressä ollutta narttua (tuttu koira, mutta ei olla koskaan treenattu yhdessä tokoa). Hyvin piti saman asennon. Paikallamakuu evl-tyyliin. Yello tokana maahan ja 3. ylös. Tosi hienosti kesti häiriöt vierestä. Mutta - TEHOTREENIIN - paikallaolojen välissä tapahtuva riekkuminen olisi saatava pois!

Tunnari - tänään eka hallitunnari. Tehtiin vikana, kun muut olivat jo poistuneet. Vein itse kapulat, oman lisäksi 4 väärää, rivissä. Ekalla Yello kävi aika kierroksilla (muutenkin Yello oli erityisen virtapäällä tänään, rauhoittuminen oli vaikeaa) ja nappasikin väärän. Pystyi kuitenkin ratkaisemaan ihan itse, huomasi ottaneensa väärän, tiputti sen ja haisteli tarkemmin ja toi oman. Tokalla kelpo suoritus ja toi oman! Kyllä taas jännitti, mutta tähän(kään) ei auta kuin treenaaminen. Vireen laskemiseksi täytyisi tehdä vähän töitä.

Heti, kun löytyy aikaa, täytyy palastella Yellon treenit osiin, jotta on selvät sävelet, mitä millonkin treenataan. Nyt tehdään vähän turhan samanlaisia treenejä kerrasta toiseen.