Tällä päivämäärällä on sitten aloitettu ulkokenttätreenaus. Kenttä on jo ihan hyvässä kunnossa jopa pienelle agilitytreenauksellekin. Toki sillä edellytyksellä, että koira eikä ohjaaja pelkää märkyyttä. Meitä se ei haittaa, enemmän haittaa sitten mahdollisten helteiden ja kuumuuden aikaan kentän kovuus ja kuivuus.

YELLO aloitti agilityllä ja siitä 5:n hypyn tekniikkaharjoituksella. Harjoituksessa oli teemana vaihtelevat estevälit ja rimankorkeudet. Tehtiin molempiin suuntiin pienellä säädöllä. Suoritukset löytyisivät kännykän videolta, mutta en osaa niitä sieltä siirtää, joten tyydyn vain katsomaan kännykän pieneltä ruudulta suoritukset. Aloitusrima tippui kerran, olisiko ollut pieni ajatuskatkos, kun jouduin odotuttamaan koiraa lähtölupaa kameravirityksen takia. Mene ja tiedä?!?

Sitten viritin hypyt pikku muodostelmaan, jossa tehtiin 3 kpl erittäin lyhyitä ohjausharjoituksia, rimat  50-55 cm. Ekassa pätkässä tehtiin jaakotus, sylkkäri ja layerointi. Pätevä! Tokassa pätkässä oli kierto siivekkeen ympäri (tää oli vähän hankala, kuten odotinkin) backlap ja layerointi. Vikassa harjoituksessa oli vielä jarrutus ja sylkkäri. Jarrut eivät olleet talven jäljiltä ihan priimakunnossa, mutta korvat toimivat:).

YELLO jatkoi vielä pienen tovin odottelun jälkeen ekaan tokosettiinsä. Taidettiin aloittaa seuraamisella, jossa naksuttelin oikeasta paikasta. Tehtiin muutamia suoria pätkiä + käännöksiä. Käännöksistä istuminen tai jatkettin. Myös askelsiirtymiä tehtiin. Jäävät tehtiin myös ja erityisesti siedätystä siihen mun paluuseen. Makuuliikkeessä astuin jopa Yellon yli ja hyvin pysyi niin siinä kuin muissakin häiriöissä ja molemmissa asennoissa. Kaukot  - muutama asennonvaihto välipalkkauksin, ok.

YARRA teki omalla vuorollaan tässä välissä nuo samat pikku ohjausharjoitukset kuin Yellokin. Layeroinnit vähän takkusivat, siivekkeen ympäripyörähdykset sen sijaan loistavasti. Kummankin kelpien vahvuusalueet tuntuvat siis pysyneen samoina,

YELLO teki vielä toisen kierroksen tokoja. Ensin siivekkeen kiertoa. Keksin, että laitetaan Yellolle pallo suuhun kiertämisen ajaksi, niin se ei siten kertakaikkiaan pysty haukkumaan. Nih. Eikä pystynyt. Palkkaus lelulla. Muutama toisto näin. Sitten kierrot noutokapula suussa. Eikä edelleenkään pystynyt haukkumaan. Vain vauhtia, nyt en pysäytellyt yms. Sitten tehtiin noudon loppuosaa, vauhdista palkkaus. Sitten hyppyä, ensin kapulan kanssa ja vain paluu. Sitten ilman kapulaa paluuta. Tässä viereentuloja 2 kpl. Eka namilla auttaen, toka ilman auttamista ja BILEET; kun tuli oikein eli tiiviisti. Jeejee. En ottanut yhtään enempää tuota. Lopuksi vielä luoksetuloa, pari suoraa ja pari seisahdusta (meni aika pitkäksi, kun vauhti oli melkoinen... ups). Täytyy miettiä tuota, mitä tekis.

Lopuksi sokerina pohjalla MORRIS treenasi sekä agia, että tokoa. Agia tehtiin 2:lla hypyllä, ilman rimoja. Huah, siinä ja siinä, että sekin olisi liikaa papalle, joka innostui välittömästi suunnattomasti... Muutama kääntymistreeni, ja se siinä. Tokossa tehtiin seuraamista (keuli ihan kympillä), luoksetuloa pysäytyksillä (pappa oli ihan pro) ja noutoa. Tuolla koiralla mitään dementiaa ole, ohjaajasta sitten ei ole takeita:D. Mietin yksi päivä, että kumpaa kautta M. tulee sivulle, takaa vai heittämällä edestä. Ei siinä auttanut muuta kuin testata, koska en ollut ihan 100% varma. Koira sen sijaan oli varma - ei takaa vaan edestä siirtymällä. Ihan pro pappa.