Tänään oli vuorossa tavallaan vapaaharkkaa, mutta rata oli kuitenkin Jarin suunnittelema ja sitä suurinpiirtein mentiin. Rata tehtiin molempiin suuntiin, eli välissä vain vaihdettiin kulkusuuntaa. Radalla oli kaikki kontaktit.

Ekaan suuntaan tehtäessä radan alussa oli putkeen lähetys (puomin alla) putki-hyppy-putki. Tässä lähetysohjauksessa oli tähdellistä, että koira todella osaa itsenäiset kepit, koska jälkimmäisestä putkesta seuraava este oli pujottelu. No, pitäiskö tuon olla ongelma?? Edellisen ryhmän ohjaajat näyttivät juoksevan ulkokautta kiertäen putken ja puomin. Huh, onneksi Yello todellakin osaa kepit. Puomille tultiin tällä radalla suoraviivaisesti hypyltä (puomi este nro 2). En noudattanut tällä kierroksella ihan täysin koutsin rataa, vaan vein Yellon A:lle 2 krt, enkä ollenkaan A:n vieressä olevaan pussiin. A:lla ei ongelmia. Keinulle tultiin 3:n hypyn kautta eikä siinäkään mitään erikoista tapahtunut. Kerran taisi varastaa ilman mun selkeää lupaa poistua. Mutta kontaktit ok.

 Toisella kierroksella tein sitten saman radan kuin muutkin. Näissä ei ollut mitään ihmeellisen erikoisia vaikeita kohtia, mutta ei me silti selvitty virheittä. Sorruin taas siihen "tavalliseen" eli hosumiseen. Rimat lentää heti, kun hosun jotakin siinä riman päällä. Plääh, mitään ei anneta anteeksi. Tällä radalla myös onnistuin saamaan Yellon hyppykuviossa väärälle hypylle tai takaakiertoon (kun piti ihan suoraan mennä). Hyppyvälit oli vähän ahtaat, mutta ei se ole koko selitys, myös ohjaus oli huonoa. Keinulle tultiin tällä radalla 2:n hypyn kautta suorassa linjassa. Kontaktit kuunneltiin hienosti! A edelleen bueno. Ainoa kauneusvirhe kontakteissa oli nyt se putkelta tulo puomille. Siinä ei malttanut Yello pirulainen toimia ohjeiden mukaan. Eli vauhtilähestymisessä täytyy muistaa hidastaa koiraa ennen kontaktia. Ainakin nyt, kun aiheesta täytyy vähän muistuttaa. Uskoakseni päästään kontaktien kanssa tasapainoon jälleen sitten, kun on päästy vielä kerran niitä treenaamaan. Tai lähinnä puomia.  Eiköhän juhannuksen aikaan ehditä, varmaan juhannuspäivänä!

Toisella kenttäpuoliskolla oli vapaaharkkaa treenien peruutuksen vuoksi ja pyysinkin sitten jättämään sinne 5 hyppyä ja putken. Tein Yarran kanssa pientä pätkää. Ja sitten vielä siirsin hypyt suurinpiirtein siten, kuin ne oli eilisissä treeneissä (se radan alku/loppu). Yarran kanssa oli aika vaikeata löytää ymmärrys siihen, että se voi tehdä siinä mun lähellä. Hakeutui aina mielellään kauemmas. Viskileikkaus meni kohtuullisesti, sylivekkikäännös lipsahti sitten takaakierroksi. Tein myös Yellon kanssa, mutta se oli aika väsynyt, ei olis kannattanut. Viskileikkaus oli myös Yellon kanssa kohtuullinen,  vekitykset tulkkasi myös takaakierroksi. Ei ole nämä kelpiet bortsuja. Onneksi.