Tämän erittäin rasittavan päivän ilta kului kentällä SM-treenien merkeissä. Valitettava väsymys johtuen rasittavasta päivästä vei terävimmän kärjen ohjaajan suorituksesta. Treenit ja koira sen sijaan olivat terävässä kunnossa!

Tehtiin 1 rata siten, että ensin se tehtiin 2:ssa eri osassa ja lopuksi kokonaisena. Radalla oli teknisempiä kohtia ja sitten vähän niitä ei niin teknisiä. Yarra olis sen radan varmaan ihan heittämällä suorittanut oikein, mutta mä en ollut oikein vireessä:(. Mutta jotakin kuitenkin saatiin raapaistua. Alussa oli takaakierto, joka onkin Yarran vahvuusaluetta. Puomilta mentiin 3:n hypyn välistävetoihin. Nämä kuviot olivat tuttuja lähiaikojen kisaradoilta, Yarra tosin ei ole niitä kisoissa tehnyt (ei ole osallistunut niihin starteihin). Välistävedot sain tehtyä ok, mutta oli se vähän sellaista "toivotaan, toivotaan"- mieninkiä.... Sain ohjeet ohjata koiraa huomattavasti lähempänä esteitä - paljon selkeämpää koiralle. Ja niin se olikin.

Toka pätkä alkoi siitä mihin eka päättyi eli A-esteeseen. Siitä tiukka käännös 180 astetta ja takaakierto, niukka käännös toiselle hypylle ja 2:n putken kautta keinulle ja hyppyneliöön päätös. Olin edelleen aika kesäterässä ja se poikikin tukun virheitä... Väärälle hypylle, putkeen liian aikaisin, puomille hyppyneliön vieressä jne jne. Saatiin siitä kuitenkin hiomalla kaiketi jotakin järkevää aikaiseksi?? Hyppyneliössä toimi voimakas vastakäden käyttö, joka pitikin ainakin Yarran hyvin hallinnassa, eikä se enää pyrkinyt puomia kohden.

Lopuksi tehtiin siis koko rata. Alku meni nyt tosi hienosti, A:n jälkeinen takaakierto taisi takuta jonkin verran vieläkin. Jäätiin siis hieman vielä hiomaan sitä. Pienen pieni etumatkan ottaminen auttoi kummasti.

Näiden treenien jälkeen jäin vielä ihan pieneksi hetkeksi treenaamaan Yellon kanssa. Tehtiin se Takuttien kisojen radan loppu, missä tuli siis rima ja pyörähdys ennen loppusuoraa. Nyt ei tullut kumpaakaan, vaan Yello teki tosi hyvin ja hienosti töitä!