Trulli olikin tänään agiliidossa poikkeuksellisesti Hessun ryhmässä. Oli tosi kivat ratapätkät, sellaista selkeää etenemistä, jossa kuitenkin oli myös vaikeusastetta.

Sikäli treenit harmittavat, että ne radat meidän olisi kyllä pitänyt selvittää virheittä. Vaan näin ei käynyt, koskapa ohjaaja kävi välillä "kebabkioskilla":)-. Koira meni tosi hienosti ja varmasti. Ekalla radalla halusin testata leikkausta. Tuossa kohdassa olisin ehtinyt tehdä valssit, mutta halusin jäädä leikkaamaan (hypylle, josta taitto putkeen). Samoin tuon hässäkän jälkeen oli kohta, jossa halusin testata työntöä. Molemmat onnistuivat, mutta leikkauskohdassa koira epäröi tosi paljon (vauhti hidastui) ja työntökohtaan tuli hieman ylimääräistä kaarta. Tuon ratakierroksen virheet oli niukka kielto keppien avokulmaan ja viimeinen rima tuli alas, kun vedätin railakkaasti sarjahypylle. Korjaavalla kierroksella selvitettiin hienosti valssauksella se leikkauskohta ja yritettiin selvittää työntökohta leikkauksella putkelle. Putken jälkeen oli ne kepit siinä avokulmassa. Ja koskapa jäin sinne putken suulle leikkailemaan, yllätys, yllätys, tuli kiire putotteluunsyöttöön (virhe, tokaan väliin). Sitten vielä takuttiin vähän pujottelun kanssa (loppuun tuli valssi, se ei ollut ongelma, vaan keppien keskiosassa koira ohitteli). Lopulta saatiin kaikki palaset kokoon!

Toka rata oli himpun vaikeampi ja pidempi. Siinäkin oli samasta putkesta pujotteluunsyöttö, joka vielä takersi jonkinverran. Ekalla kierroksella taidettiin kuitenkin tehdä puhdasta rataa siihen asti, kun lopussa oli helppo työntö hypylle, josta vastaanottovalssi seuraavalle hypylle. Kiirehdin liikaa seuraavaan vaiheeseen ja koira perään.... Olin itelle kiukkunen, kun tuollaiseen "helppoon" menen! Tokalla kierroksella koira oli jo jonkinverran hyytynyt, joten yksi putkelle leikkaus meni pipariksi vauhdin hiipuessa. Vaihdettiin leikkaus valssiksi ja sitten onnistui. Radan loppupuolella oli kohta, jossa tuli hypylle työntö + leikkaus, siinä onnistuttiin tosi hienosti, edistystä! Lopun kiemuroissa en tosiaankaan toistamiseen mennyt siihen helppoon! Eli hienot loppusuorat.

Lopuksi vielä hetki pujotteluunsyöttöjä, molemmat ohjauspuolet. Nyt pitäis vähän ehtiä paneutua Trullin pujottelun sisäänsyötön saamiseen itsenäisemmäksi. Olihan noissa pujotteluunsyötöissä tänäänkin yksi hieno itsenäinen sisäänmeno... Lisää tunteja vuorokauteen?!?! Summa summarum: radat tänään letkeitä, selkeitä, kivoja, haastettakin sopivasti. Harmi, kun en itse ollut ihan iskussa, koirahan olis tehnyt ihan mitä vain olisi käsketty. Intoa oli taas piukassa.