Aamulenkin yhteydessä otettiin Yellon kanssa esinetreeni. Tallasin koiran nähden kaistaleen (noin 50 metriä syvyyttä) ja jätin takakulmiin esineet. Muut koirat oli puussa lähistöllä kiinni. Sitten Yellon lähetys ruutuun (ja samalla Morris aloitti armottoman häirinnän). Mutta onneksi Yello ei nyt häiriintynyt, vaikka Morris kaikkensa yritti! Eka esine löytyi nopeasti ja lyhyet leikit. Toisella lähetyksellä ei tarvittu toistoja! Ei lähtenyt yhtä lujaa, mutta pienen epäröinnin jälkeen eteni perille asti ja löytö tuli. Tästä kunnon palkat ja kehut. Jee. Lopuksi Morris sai etsiä vielä yhden esineen samalla kun hain kulmamerkit pois.

Illalla oli sitten esineruutukurssin osa 2/5. Ja sitten jo pilvilinnat sortuivatkin. Eli persiilleen meni. Nyt vaikeutettiin edelleen treeniä siten, että koiran nähden vietävät esineet olivatkin vieraita. Toinen esine noin 45 metriin, toinen noin 30 metriin. Ja ei se sitten onnistunutkaan. Löysi kyllä molemmat, mutta ei tohtinut ottaa suuhunsa. Toisen se kyllä merkkasi - pissaamalla päälle. No, tuskin nämä ongelmat ihan tavattoman harvinaisia ovat ja nythän tätä kokeiltiin ihan ekaa kertaa. Sitten Yello sai hakea oman esineen, se meni ihan kohtuullisesti. Lopuksi ruutuun vietiin vielä oma ja vieras, samalle linjalle, vieras lähemmäksi. Yello juoksi ruutuun, pysähtyi vieraan esineen luo ja kääntyi kohden mua. Uudella "esine"-käskyllä lähti sitten pienen pohdinnan jälkeen tuomaan. Jeejee! Saatiin vieraita esineitä mukaan treenausta varten. Pitää tehdä ihan perustreeniä omilla esineillä, sellaisia treenejä, missä viedään omia ja vieraita. Vieraisiin reagointikin on jo positiivinen juttu. Sekä olisi leikittävä ja tehtävä noutoja niillä vierailla esineillä. Niin paljon tekemistä, niin vähän aikaa....

Esineruututreeneistä päästiinkin sitten suoraan agilitytreeneihin. On se mukava, kun ei ole vapaa-ajan ongelmia. Ja agilityssä Yello olikin sitten jo ihan ylipätevä ja (kaikki mahdolliset ylistyssanat tähän) mahtava. Ilo oli olla koirakon toisena osapuolena. Ehkä me vielä joskus kisoissakin onnistutaan.

Eka treenirata numerot 1-14. Esteille 4-5-6 otin 2 eri ohjaustapaa. Ensin 4-5 sylkkärillä; sain hienosti kulmattua koiran kohden putken oikeaa päätä. Toimi unelman laillla! Toisella tyylillä "perinteisempi" veto-ohjaus. Sekin toimi tänään. Muutenki koko setti mainiosti.

Treeni 2. Tämäkin toimi, ei vaikeuksia.