Olin kouluttamassa ja samalla oli Sipe mukana treenaamassa (ja emäntänsä kävelyttämässä Sipeä). Konsultoinnin jälkeen tulin siihen tulokseen, että kokeeksi laskemme rimat alitusongelmien vuoksi 45 cm korkeuteen. Eli tällä haetaan koiralle lisää itsevarmuutta hypyille.

Treenikuvioita oli tänään 3 kpl. Ensin lähtö renkaalta, 90 asteen taitto hypylle, lähetys putkeen (leikkaus), sieltä hypyn kautta toiseen putkeen (valssi). Putkesta koira ulos ja hypylle, josta valssilla otettiin koira hyppyjen välistä, koska seuraava hyppy tehtiin samaan suuntaan. Siitä vielä pujottelu, johon rata päättyi. Ja kyllä, koira oli itsevarmempi, toki yritin itsekin viedä sitä reippaasti. Ihan ok jopa se pujottelukin:)-

Toka rata oli vähän pidempi. Nyt vietiin 2 hypyn kautta putkeen, josta 2 hypyn kautta pujotteluun (avokulmaan). Siitä jatko välistävetohyppyjen kautta putkeen (leikkaus) ja u-käännös + rengas. Onnistuin yhden renkaan sössimään. Tais loppua ohjaajan kunto, kun koira meni niin reippasti matalat rimat:)-. Ja hienot pujottelut tähänkin!

Kolmannella pätkällä aloitettiin ensin rengas ja putkeen pitkä vienti kaukaisempaaan päähän. Sitten hyppy ja toinen putki. Tähän koira vedettiin ohi tärppipään ja sylkkärintapaisella toiseen päähän putkea. Yllättävän hyvin Sipe kesti "painostuksen" sinne putkeen! Sieltä u-käännöshypyille, joihin vastaanottovalssi (tuli jo suorastaan kiire...) ja 1 hypyn kautta vielä keinu ja pari hypähdystä. Hyvin sujuivat tänään Sipen treenit, tyytyväinen.