Keskiviikko ja hallitokot. Ehdittiin treenata kaikenlaista ja suurin osa meni jopa onnistuneesti.

Ensin aloiteltiin vähän seuraamisella. Ihan perussettiä, käännöksiä (varsinkin vasempaan + stop), askelia ja hidasta kävelyä. Siitä taidettiin jatkaa sitten merkin kiertoa. Joudun edelleen antamaan vähän vartaloapua, mutta kyllä se siitä, kunhan vaan päästään treenaamaan! Tehtiin myös ruutua, jossa tällä kertaa oli myös nauhat viritettynä. Tehtiin 3 toistoa, ensin lähetykset siten, että olin sivussa, vikalla toistolla lähetin koiran vierestä, siitä "normaalista" paikasta. Muuten aikas buenoa makupala-alustan löytämistä, mutta se nauha oli aikamoinen kauhistus. Sen yli oli suurinpiirtein hypättävä. Täytyypä kehitellä itsellekin sellainen nauha. Varastossa on kyllä materiaalia, ei muuta kuin askartelemaan. Tähän lopuksi taidettiin ottaa vielä hyppynouto puukapulalla. Ei ole muuten koskaan ennen otettu. 2 toistoa ja hyvin Yello pystyi hyppäämään kapula suussa.

Sitten porukan vaihduttua tehtiin ryhmäpaikallaolot. Tyyli EVL eli aloitettiin paikallaistumisella. Yello oli hienosti (olin toki näkyvillä, en piilossa). Sitten makuu. Yello käskytettiin ekana maahan, joten siinä ei ongelmia. Menin piiloon ja olin siellä n. 3 minuuttia ja sitten lopun aikaa näkyvillä. Piilo oli vähän koirasta vasemmalle viistossa. Kun kurkin piilosta Yelloa, se makasi suorana, mutta pää oli piilolle päin kääntyneenä. Mutta tosi hyvä ja rauhallinen kokonaisuus. Istumaannousu (Yello ekana) tapahtui liikkurin käskystä. Näitä pitää alkaa treenata! Siitä Yello jatkoi liikkeestä seisomaanjäämisellä. Ne onnistuivat tosi hyvin tänään kaikki. Sitten tein pitkästä aikaa perään liikkeestä maahanmenoja. Ne ovat siis kärsineet ja tulleet epävarmaksi. Yello ei enää tipu maahan, vaan se menee maahan istumisen kautta. Hioin vähän alkeisharjoitteena maahanmenoja, jonka jälkeen vielä yksi liikkeestä maahanmeno. Se oli illan paras. Treeniä, treeniä, kokemusta, kokemusta. Alokasluokan hyppyä tehtiin myös. Yello menikin vähän varmaan sekaisin siitä hyppynoudosta ja hyppäsi heti takaisin (en ehtinyt kissaa sanoa). Valitettavasti liukastui, kun teki niin tiukan käännöksen:). Muut toistot hyvin. Sivulletulotreeniä tehtiin kans. Ei edelleenkään mitään sanottavaa, ei jaksa. Luoksetuloa eteen, ne oli hyviä tänään, sentäs, huh. Matka lyhyt. Tokassakin setissä tehtiin seuraamista. Peruutusaskelissa käytin hyväkseni seiniä ja sitä tehtiin seinän vieressä. Tehtiin myös kauko-ohjausliike AVO-luokan tyyliin. Etäisyys ei tainnut olla ihan kisamittainen (täytyykin tarkistaa säännöistä, paljonko pitäisi olla). Mutta jos mä olisin ollut tuomari, Yello olis saanut tästä liikkeestä arvosanan 10. Kyllä oli hienoa ja napakkaa työtä (tein vaihtoja 1:n ylimääräisenkin), erityisesti maahanmenot olivat nopeita ja varmoja. Niin, sepä onkin se helpompi osuus. Ja sanottakoon vielä, että varsinkin tässä jälkimmäisessä setissä oli tosi paljon häiriötä ympärillä. Kokonaistreeniaikaa kun on 2 tuntia ja treenaajia paljon. Oikeestaan mitään ei pysty tekemään yksin, joten aina vieressä jo joku tekemässä jotakin. Yello kesti kaiken häiriön hienosti ja tänään ei edes paikallamakuussa haistellut yhtään.

Lopuksi kokeiltiin, mitä Yello tekee, jos laitetaan tunnariin sille häiriökasa oman eteen. Ekalla toistolla häiriökapuloita ei ollut kamalasti, ja Yello toikin epävarmana ensin 2 väärää. Sitten se ymmärsi mennä kasan taakse ja  olikin selvästi onnellinen, kun löysi omanhajuisen! Tokalla toistolla laitettiin häiriökapuloita enemmän ja selkeälle kasalle. Toi oman kasan takaa varmasti ja hienosti!! Liikkuri oli sitä mieltä, että jos ekalla kerralla oma olis ollut väärien seassa, olis osannut bongata sen. Uskotaan tämä ja jatketaan harjoituksia. Mutta hei - Yello osaa!!