Ennen hakutreenejä otin lyhyesti seuraamisharjoituksia. Lähistöllä ammuttiin ja Yello vähän reagoi laukauksiin:(. Se pystyi kyllä tekemään, mutta kontakti katosi aina hetkeksi. Otettiin täyskäännöstä ja suoraa, muutama pysähdys.

Mua alkaa vähän säälittää tuo koira haun suhteen. Koko kesä on mennyt kärvistellessä treenien puutteessa - juuri kun Yello olisi tarvinnut sen kesäkuussa tapahtuneen säikähdyksen purkutreeniä, mieluiten useita ja usein. Oman ryhmän treeniajat ei ole olleet meille sopivia tai treenejä ei ole ollut. Ja nyt kun on pari kertaa käyty vieraassa porukassa, se on ollut vähän työlästä.

Aina saa selostaa miljoona eri asiaa ja sittenkin jonkin (tärkeän) aina unohtaa mainita ääneen ja taas tulee jokin moka. Ja ihan muuten vaan kaikkea sössimistä (kuten se, että Yarra syö ekstranamit, murmur). Mister Yello taitaa olla raukka epäonnen soturi. Dodiin tällä kertaa otettiin 5 maalimiestä. 1. ja 2. lähti alueelle Yellon nähden. Ensin lähti 2. sitten 1. Yello pois vähäksi aikaa ja lähetys 1. Kaikki meni tähän asti bueno. Haukuista 10+. Sitten lähetys tokalle. Pisto ei ollut ihan suora (jokin polku taisi viedä koiraa hetken aikaa), mutta korjasi itse ja löysi äijän etukulmasta. Haukku nyt vähän huonompi (outo maalimies ja MIES) ja sitten maalimies syötti kaikki namit, niin eihän se kuljetus keskilinjalle onnistunut. Eli Yello poistui paikalta mun luo. Luulin tietysti taas peikon iskeneen pieneen hakumieheen. Arrgh. Mentiin sitten yhdessä maalimiehelle ja käveltiin takas keskilinjalle. Kun ei muista ihan jokaista yksityiskohtaa mainita! Tai jos mä muistan, ei ne oudot maalimiehet aina ihan kaikkea muista. Ei sitäkään voi vaatia.

3. ja 4. sama poistuminen koiran nähden, mutta tämä epäonnistunut maalimies ei mennyt 50:een metriin. Eli maalimiehiä oli siis vain 2. Nyt menin paikalle Yellon haukuttua hetken tätä kyseistä maalimiestä ja sitten poistuttiin yhdessä. 4. maalimies "normaali", koska on Yellolle tutumpi ja osaa lukea koiraa. Viimeiseksi päätin (tyhmästi) vaihtaa maalimiehen tämän vaikeamman. Puolipakona. Yello lähti innokkaasti ja haukkuikin innokkaasti. Mutta vaikka olin puhunut, että ukko ei saa "uhata" koiraa, ukko tällä viimeisellä tuijotti koiraa. Yello haukkui noin 4:n metrin päästä. Uskalsi sitten kyllä mennä ottamaan palkat. Huah.