Jonkunlaista ajatuksentynkää oli mielessä vapaaharjoitteluun ajellessa. Vaan se toteutus on aina niin ja näin sitten. Kun treenaamassa on 4 ja aikaa vain tunti, ei niitä esteitä loputtoman paljon pysty siirtelemään. Tai se tunti menee sitten siihen.... Ja toistenkin treeniajatukset on otettava huomioon. Eli suunnitelma B käyttöön! Kokosin ensin puomin (menin muutaman minuutin etuajassa, kun edellinen tunti oli vapaa), joka JÄLLEEN oli kasattu pois. Joko muut ei halua sitä treenata tai se on epävakaana todettu liian vaaralliseksi treenata. Ja siksi aina kasattuna pois, kun sunnuntaina mennään vapaaharkkoihin. Niin ja siis puomin lisäksi siirtelin muutamaa muuta estettä tai lähinnä poistin sieltä täältä jokusen hypyn... aikas ahtaasti oli taas treenailtu. Tai sitten treenattu ohituksia. Ja näillä eväillä treenattiin sitten siitä muutamaa pätkää. Kontakteista puomi ja keinu käytössä.

Aloitin pienellä juoksupätkällä, jossa oli ensin jokusia hyppyjä ja putkeenjuoksuja ja päädyttiin viimein puomille. Puomin alla oli putki, mutta ei mitekään pahasti tyrkyllä ja tällä ekalla kierroksella tehtiin puomia siihen suuntaan, että putki jäi alastuloon. Ei Yello hämääntynyt yhtään putkesta, jee. Vaikka se vaikeampi juttu aina on se "valintatehtävä", kun sekä putkensuu, että puominpää ovat vierekkäin... Ennen taukoa vielä hieno itsenäinen pujottelusuoritus kohden nurkkaa. Jätin koiran pujottelemaan ja itse poistuin jyrkästi ottaen sivusuuntaetäisyyttä ja ottaen koiran vastaan viimein hypyn takaa. Ei minkäänlaista epäröintiä tai aikomustakaan oikoa. Se riitti tänään pujottelusta, en näe mitään järkeä jauhaa pujottelua kamalasti, kun Yello sen niin vahvasti osaa. Fyysisesti kuitenkin rankka este, kun Yellokin kauhoo menemään. Nopea tekniikka, mutta rasittava.

Tokalla vuorolla tehtiin lähinnä kontakteja. Nyt se puomi/putki - ylösmeno. Aluksi autoin hieman omalla sijoittumisellani Yelloa ottamaan sen tarkoittamani esteen - eli puomin. Mutta tänään ei tuossakaan ollut mitään ihmeellistä, tosin näkyvissä oli vain 1 putkenpää, eikä sekään ilkeästi. Ylösmenokäskyn ajoitus täytyy miettiä tarkkaan, Yello taisi tänään pysähtyä kaksikin eri kertaa ennen puomia, kun käskytin siinä. Ja se puomi on aina vain vähän ongelmallinen. Ylösmenosta Yello on alkanut vähän itse päättää, koska lähdetään jatkamaan matkaa ja alastulossa ei päätä, mutta mä vapautan vähän epäloogisesti. Oikeesti pitäsi varmaan vähän miettiä tarkemmin tai sitten lakata hermoilemasta. Jompi kumpi.... Kisatilanne sitten joskus, kun sinne asti päästään, näyttää missä mennään ja maltanko tehdä treeninomaisen ohjauksen vai mitä?!? Keinulle (putkesta) muutama ihan hyvä toisto. Puomi-suoritusten välissä tein pientä putkitreeniä, joko niitä tärppipäitä ohiteltiin tai sitten sai juosta edessä näkyvään päähän.

Lopuksi tein vielä pienen kääntöharjoituksen hypyillä. Hyvin Yello kuunteli sylkkärit ja "hyppää lyhyestit" ja taisi pari käärmekättäkin olla. Tai no, kuunteli kait, mutta alkoi sitten itsekin haukkua mennessään. Ensin oli päässyt juoksemaan, niin sitten ei olis kait malttanut tehdä tarkkaa.