Tänään Nokian hallilla treenailemassa, mukana Yarra, Pilvi ja Trulli.

Olipas tehokkaat treenit! Tytöt jäivät ensin autoon odottelemaan vuoroaan, ja Yarra lähti ensin juoksemaan rataa. Tehtiin muutama aika haastava kuvio. Kaikki kontaktit olivat käytössä. Pujotteluun mentiin vaikeista kulmista. Toisesta suunnasta pujotteluun mentiin muurin jälkeen ja sisäänsyötöön koiran piti hakeutua itsenäisesti. Tämä on Yarralle onneksi tuttua, eikä muurikaan estänyt sitä suoriutumasta virheettömästi. Toisesta suunnasta oli tietysti avokulma, johon tein haastetta leikkaamalla sisäänsyötön jälkeen. Eikä tässäkään virhettä.

Joissakin tiukoissa välistäveto- tai takaakiertohypyissä oli pientä korjattavaa. Takaakierrossa ei muuta ongelmaa, kuin takana siintänyt A-este, joka veti koiraa puoleensa. Välistävedot olivat tosi tiukkoja ja siinä sai tehdä töitä, että sain koiran kääntymään. Aika lyhyet, mutta paljon tiivistä asiaa sisältävät treenit.

Sitten Trulli ja Pilvi sisään ja näistä ensiksimainittu sai jäädä "seinään" odottelemaan vuoroaan (ja keräämään virtaa). Pilvin treeni sisälsi lähinnä pujottelua ja kontaktien muistuttelua + pientä kääntelyä muille esteille. Pujotteluun otettiin aika haastavia sisäänmenokulmia, jotka onnistuivatkin yllättävän hyvin. Oikealtaviennissä kokeilin vasammalla kädellä sisäänsyötön avustamista ja se onnistuikin Pilvin kanssa mainiosti. Kontakteilla ei ongelmia (paitsi vauhtia oli kyllä yllättävänkin paljon:). Joissakin kääntymisissä + putkensuun löytymisessä sen sijaan oli korjattavaa, mutta saatiin nekin kaikki onnistumaan.

Sitten vielä Trullin vuoro; ja vauhtia olikin mainiosti, sille oli sopivaa alkuviritystä toisen koiran treenaamisen katsominen. Pujottelukulma löytyi erehtymättä samasta kulmasta muurin takaa kuin muidenkin koirien kanssa. Pujottelu oli vauhdikas. Avokulman kanssa oli pientä säätöä, mutta en antanut virheiden haitata menoa. Korjattiin sitten seuraavalla yrittämällä. Kääntymiset hypyillä olivat aika kimurantteja, mutta saatiin nekin säädettyä. "Mörkö"-renkaalle tehtiin useita toistoja, eikä Trulli tänään erehtynyt hyppäämiskohdasta.