Pakkanen paukkuu peruutusrajalla (kuten viimeksikin), mutta treenejä ei sitten peruttu. Raahauduin paikalle, mutta en ole varma, olisko kannattanut. Sen verran otti pattiin (kylmyys), että mieliala oli valmiiksi huono.

Mutta tokokurssin tämän kerran aiheet olivat merkiltä lähteminen, seuraamisen peruutus ja luoksetulon maahanmeno.

Ensin lähdettiin merkiltä. Merkin molemmin puolin laitettiin makupala-alustat muutaman metrin päähän. Avustaja vie toiselle alustalle makupalan (kuten veisi ohjatun kapulat) ja sen jälkeen käy toisenkin alustan luona. Koira viedään merkille ja siitä sitten lupa sille alustalle, missä makupala on. Yello teki ihan ok, mutta ehti livahtaa pari kertaa tarkistamaan molemmat alustat, josko siellä toisellakin olisi jotakin....

Seuraamisen peruutus meni huonosti (toisella kentällä tehtiin agilityä ja Yellolla keuli muutenkin mopo, kun ei ole muutamaan päivään tehty muuta kuin töitätöitä). Eli esitti huonompaa kuin oikeesti onkaan. Mutta kouluttaja kehoitti ottamaan peruutukseen eri käskysanan kuin seuraamiseen muuten (en ole tästä kyllä varma, katsotaan) sekä aluksi auttamaan koiraa peruutukseen lähdössä kallistamalla kroppaa taaksepäin.

Loppuun vähän luoksetulon maahanmenoa. Kouluttajan tyyli oli aika dramaattinen. Tehdään maahanmeno-leikkiä, jossa ohjaaja kumartuu voimakkaasti ja nopeasti koiran ylle etuviistosta ja käskee koiran samalla maahan (koira vapaamuotoisessa liikkeessä). En kyllä nähnyt kouluttajan koiran maahanmenoa kovin nopeana. Yellon kanssa ei tehdä noin voimakkaita ja uhkaavia apuja, me naksutellaan vaan tätäkin. Yello teki muutaman maahanmenon (myös vapaamuotoisesta liikkeestä, vähän annoin apuja). Sitten myös pari pienen matkan päästä kutsuttuna. Suht nopeasti meni maahan, toki tätä on treenattu aika vähän. Mutta sitä asentoerotteluahan tehdään usein. Toivottavasti siitä on aikanaan hyötyä tähänkin liikkeeseen ja siihen nopeuteen myös.

Odotusajoilla ei tehty tällä kertaa oikeastaan muuta kuin seuraamista ja ruutua. Oli kertakaikkisen kylmä tehdä yhtään mitään, vaikka hallissa oli kuulemma "vain" -8 astetta. Mulle alkaa toi kylmyys olla selvästi vaikeaa. Ruutu ei sujunut hyvin, seuraaminen oli ihan kohtuullista, mutta osin taas painoi liikaa.