Olimme Yarran kanssa tuuraaja-kouluttaja-Sarin "kynsissä" tällä kertaa.  Ei tehty mitään ylivaikeita kuvioita. Eikä suinkaan virheittä selvitty, mutta se ei ollut ainakaan koiran vika:).

Ekassa pätkässä oli paha putki-tärppi, joka vältettiin kyllä sujuvasti, mutta toisessa tärppikohdassa unohdin kääntää koiraa pois ja niinpä karkasi käsistä... Pujottelusta tultiin vähän ahtaasti hypylle (jonne joutui saattelemaan), joten jatkotilanteeseen tuli kiirus. Siinä piti koiran linjaa oikaista hivenen vasemmalle, oltiin menossa putkeen, joka oli A:n alla. Koira sinkosi kuitenkin linjalla olleelle hypylle, kun unohdin kertoa suuntamuutoksesta. Vähän aikaa siinä sitten arvottiin, minne pitikään mennä, hyppy-A-putki vai MIKÄ? Vihdoin sain koiran kuuntelulle (tai ehkä paremminkin ohjauksen kuntoon) ja hienosti mentiin juurikin sinne, mihin oli tarkoitus! Radalla oli jonkinverran koiran lähettelyä, putkeen + kaarella oleville hypyille. Ne onnistuivat mielestäni hyvin. Toistokierroksella onnistuin saamaan yhden riman pari kertaa alas (ihan radan alussa), kun käänsin koiraa ihan liian aikaisin. Kyseessä oli U-käännöshypyt. Toistettiin, kunnes maltoin antaa koiran hypätä. Toisaalta koiran pitäisi oppia siedättämään vedätystä myös käännöksissä.

Toka rata saatiin sitten nollana tehtyä, tosin vähän ylimääräisillä kiemuroilla. Itse mokasin "sylkkäri"-käännöksessä ja myös alussa oli pari kohtaa, joissa oli hivenen vaaranpaikkoja. Ensin oli niukka ysikympin-asteen kääntöhypyt, joista koira meinasi mennä jälkimmäisestä ohi, mutta sain korjattua viime tingassa. Sitten oli putkesta putkeen meno, jossa olisi taas halunnut kiirehtiä jatkotilanteeseen, mutta oli pakko varmistaa, ettei koira olisi mennyt A:lle (putki oli A:n alla). Siitä jatkaessa oli pitkä vienti hypylle, joka hieman kangerteli sen varmistamaanjäämisen takia. Sitten oltiinkin pian jo sylkkärissä, missä epäonnistuin ajoituksessa ja koira teki kaarroksen väärään suuntaan ja siitä ylimääräinen kieppi. Kepeille syöttö sen sijaan mainio ja siitä jatkotilanteessa putkeen kaukaa lähetys ja hyvä oma liikkuminen jättäen koiran ja itseni väliin hypyn. Koira ei edes ehtinyt vilkaista sitä hyppyä. Jatkettiin välistäveto hypyille, jotka sujuivat mainiosti, suorastaan suvereenisti ja viimein kunnialla maalisuoralle. Upea loppu. Tokakierroksella korjattiin nuo alun sähläykset, loppurataa ei uusittu. Alussa ohjaajalle malttia odottaa, että koira tulee ekan hypyn kunnolla kohden ja siitä näyttö kakkoselle. Putkesta putkeen vienti+ ehtiminen jatkoon helpottui, kun jäin hieman kauemmaksi putki-A - esteistä peittäen kuitenkin sijoittumisellani A-esteen. Vielä vastakäsi näyttämään putkeen, niin sain hieman hankittua itselleni etumatkaa kohden seuraavaa hyppyä. Vielä sylkkäriin muutama toisto. On se niin vaikee manööveri vauhdista tehden, aina vaan:).